Ebba Busch och Magdalena Andersson möttes i SVT:s debatt tidigare i december.
Ebba Busch och Magdalena Andersson möttes i SVT:s debatt tidigare i december.

Magdalena Andersson erkänner: Skrattade åt Ebba Busch

När Ebba Busch i en direktsänd tv-debatt berättade hur viktig sanningen är för henne möttes det av skratt. Nu erkänner Magdalena Andersson att hon var en av politikerna som fnissade till, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

– Det var ju det här med att säga sådant som är sant igen, som är så viktigt i alla fall för mig.

Så sa Ebba Busch (KD), energi- och näringsminister, tidigare i december när partiledarna möttes i en direktsänd debatt i SVT – för första gången sedan valet. Busch, som svarade på kritik mot regeringens klimatpolitik, underströk hur viktig sanningen var för henne och möttes av hånskratt.

Åtminstone två personer utanför bild fnissade till. Ebba Busch pausade kort och kastade en mörk blick mot dem. Klippet spreds i sociala medier, bland annat av Dyngbaggegalan med över 600 000 följare på Instagram, men det stod inte riktigt klart vilka det var som hade skrattat.

ANNONS

Nu berättar Magdalena Andersson (S) att hon var en av dem.

– Ja, det gjorde jag. Och det faktum att vi inte fått kritik för att vi fnissade säger något om hur sanningsenlig hon uppfattas, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER:Klubbat: Kommunalråd får 50 000 mer i lön

LÄS MER:Kristersson: "Tjafsig och hetsig" partiledardebatt

LÄS MER:Politiker i Trelleborg får 75 procent i löneförhöjning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS