Vid ett maktskifte vill Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark minska biståndet till Palestina. Arkivbild
Vid ett maktskifte vill Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark minska biståndet till Palestina. Arkivbild Bild: Henrik Montgomery/TT

M vill minska biståndet till Palestina

ANNONS

Om det blir maktskifte i Sverige efter nästa val så kommer biståndet till Palestina av allt att döma att skäras ned, säger Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark till Ekot.

– Vi vill ställa krav på utveckling mot demokrati och mänskliga rättigheter och att man arbetar mot korruption, i båda fallen kan man vara dyster i utvecklingen i Palestina, säger Wallmark till radion.

Det bistånd Moderaterna vill skära i är långsiktigt utvecklingssamarbetet, inte det humanitära biståndet. Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna tycker samma sak i biståndsfrågan kring Palestina.

Regeringen menar dock att nedskärningar skulle drabba en befolkning som redan har det svårt, och biståndsminister Per Olsson Fridh (MP) är mycket kritisk till beslutet.

ANNONS

Åren 2020-2024 ger Sverige minst 3,4 miljarder kronor i bistånd till de palestinska områdena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS