M-kommunalrådet i Göteborg har gjort över tio semesterresor under betald arbetstid. Arkivbild.
M-kommunalrådet i Göteborg har gjort över tio semesterresor under betald arbetstid. Arkivbild.

M-topp gjorde privata lyxresor på arbetstid

Det moderata kommunalrådet Maria Rydén i Göteborg, tillika vice ordförande i partiets kvinnoförbund, har under flera år åkt på privata semestrar under betald arbetstid. Semesterdagarna sparades till andra tillfällen.

ANNONS
|

Det avslöjar tidningen GT som jämfört hennes telefonlistor där uppgifter framkommer om var hennes arbetstelefon funnits i världen vid olika tidpunkter med de ledigheter som hon faktiskt tagit ut. Vid minst elva tillfällen har lön betalats ut i stället för semester vid utlandsresorna.

- Det är jättepinsamt, fruktansvärt pinsamt, säger Maria Rydén till tidningen.

Hon kallar det också "märkligt".

I januari 2014 gjorde hon ett inlägg på Facebook i samband med en utlandsresa till USA där hon inte tagit ut semester eller ledighet.

"Vi flyger via Kennedy NYC. Vi har haft en bra ledighet men som alla vet så har allt ett slut", skriver hon enligt tidningen.

ANNONS

Hon har gjort resor till bland annat Australien, Frankrike, Namibia och USA. Rydén kan inte förklara varför hon tagit ut lön samtidigt. Felet har hon heller inte upptäckt i det månatliga lönebeskedet, och där menar hon att hon inte varit "tillräckligt noggrann".

Efter att GT granskat Rydéns resor har hon och Moderaternas partikansli i Göteborg kontaktat stadsledningskontorets kansli för att göra korrigeringar flera år tillbaka i tiden. För en resa har hon begärt ett större löneavdrag.

GP har söktMaria Rydénför en kommentar.

ANNONS