Förre statsministern Stefan Löfven intervjuas efter att ha valts till ordförande för de europeiska socialdemokraternas samarbetsorgan PES på kongressen i Berlin.
Förre statsministern Stefan Löfven intervjuas efter att ha valts till ordförande för de europeiska socialdemokraternas samarbetsorgan PES på kongressen i Berlin. Bild: Lars Larsson/TT

Löfven sätter ribban högt som EU-sosse

ANNONS

Förre statsministern Stefan Löfven sätter ribban högt när han nu har valts till ordförande för det samlande partiet för Europas socialdemokrater (PES).

I valet till EU-parlamentet om två år är målet att S-gruppen i EU-parlamentet ska bli den största.

– Det måste vara högt ställda mål, säger Löfven direkt efter valet på PES-kongressen i Berlin men tillägger att det kommer att krävas ett hårt arbete.

Löfven tackar för förtroendet och säger att han ska göra sitt yttersta för att försöka leva upp till det. Han efterträder den tidigare bulgariske premiärministern Sergei Stanishev.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS