Ljusen har bildat en samlingsplats i Vetlanda

Hedda Bäckman, 12, tänder ett ljus i centrala Vetlanda. Hon var själv i närheten av attacken under onsdagen – och vet någon som har drabbats. Tillsammans med många andra Vetlandabor vill hon sprida kärlek vid det som blivit något av en samlingsplats.

ANNONS
|

Deltidsbrandmannen Drago Tomic, 26, var i beredskap under onsdagen. Det var en dag som kom att förändra mycket för Vetlanda.

Han lutar sig fram över blomsterhjärtat som placerats i centrum.

– Jag vill tända ett ljus för staden. Det är så tråkigt, det finns egentligen inget mer jag kan säga.

LÄS MER:Attacken i Vetlanda är politisk dynamit

LÄS MER:Det vet vi om den misstänkte gärningsmannen i Vetlanda

Blomsterbutik vill sprida kärlek

Flera personer har på torsdagskvällen valt att göra som honom, intill blomsterbutiken dit ett av offren tog sig efter att ha attackerats med kniv.

– Vi vill sprida kärlek. Det är vårt sätt att dela med oss, säger Hanna, som jobbar i butiken och varit med och gjort i ordning arrangemanget med ett blomsterhjärta.

ANNONS

Två som har tagit sig dit är Jenny Bäckman, 44 och hennes dotter Hedda, 12.

– Vi tänder ljus för alla, säger Jenny.

Hedda fyller i:

– Framför allt för min kompis morfar som blev attackerad på Willys. Han blev knivhuggen två gånger, men han klarade sig.

Många i Vetlanda är drabbade av det som hänt, på ett eller annat sätt. Hedda var själv alldeles i närheten av attackerna, tillsammans med kompisar.

– Jag var på picknick ute på stan. Vi hade varit på Willys precis innan attacken skedde. När vi satt utanför så kom en dam och sa att vi måste gå därifrån och ringa våra föräldrar. Sedan såg jag massa poliser springandes – och sirener.

Känner till drabbade i Vetlanda

Även Lovisa Gustafsson, 19, och Pontus Husberg, 22, har valt att tända ljus när mörkret fallit, kvällen efter dådet.

– Vi tänder ljus för att visa solidaritet, säger Lovisa.

– Vi känner till de flesta som är skadade. Det är en så liten stad, säger Pontus.

LÄS MER:Chock i Vetlanda efter attacken: ”Det är hemskt”

LÄS MER:Så blev en tragisk händelse ett slagträ i den politiska debatten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS