En 25-årig kvinna försvann från Timrå i oktober. Nu döms en 46-årig man till livstids fängelse för att ha mördat henne och gömt undan kroppen. Arkivbild.
En 25-årig kvinna försvann från Timrå i oktober. Nu döms en 46-årig man till livstids fängelse för att ha mördat henne och gömt undan kroppen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Livstid för mord på 25-årig kvinna

En 46-årig man döms till livstids fängelse för att ha mördat den 25-åriga kvinna som i oktober försvann från Timrå. Mannen döms också för grovt gravfridsbrott.

ANNONS

De båda hade sedan tidigare haft en relation som enligt åklagaren i vissa delar varit konfliktfylld. Efter att ha blivit upplockad i Timrå den 8 oktober följde kvinnan med mannen till hans stuga utanför Kramfors och två dagar senare anmälde hennes anhöriga henne försvunnen.

Senare pejlades kvinnans mobil i ett område i Kramfors kommun, vilket ledde till omfattande sökinsatser. Kvinnan hittades död med ett stort antal skador, som hon enligt rättsläkaren inte kan ha tillfogat sig själv. Obduktionen visade att hon misshandlats både före och efter sin död och att dödsorsaken var drunkning.

Sundsvalls tingsrätt ser inga förmildrande omständigheter. Kvinnan befann sig i fysiskt underläge på en enslig plats och utsattes för svårt lidande när hon misshandlades och sedan dränktes.

ANNONS

Mannen fraktade sedan iväg kroppen med bil flera kilometer och kastade ner den döda kvinnan från en sex meter hög klippa.

Han har genomgående nekat till mord och hävdat att han hittade henne död i vattnet, men erkänt att det var han som flyttade henne.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS