Kvinna och barn till sjukhus efter skottlossning i Eskilstuna

En kvinna och ett barn har förts till sjukhus efter en skottlossning på en lekplats i Eskilstuna. Skadeläget för de skjutna ska inte vara livshotande. Polisen kan i nuläget inte slå fast om dådet var riktat mot dem, men utesluter inte att skjutningen kan kopplas till den pågående gängkonflikten i området.

ANNONS
|

Strax efter klockan 19 på fredagen larmades polisen till en misstänkt skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

När polisen anländer till platsen framkommer det att skottlossningen har skett vid en lekplats, rapporterar Expressen.

– När vi kom fram kunde vi ganska snabbt konstatera att det var två skadade personer och att det rörde sig om en kvinna och ett barn, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisen i region Öst.

De båda fördes strax därefter till sjukhus med ambulans.

Har inlett en särskild händelse

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott, och polisen har inlett en särskild händelse med anledningen av skjutningen.

ANNONS

Flera patruller har därför varit på plats under kvällen och ett område har spärrats av för teknisk undersökning, men ingen har ännu gripits.

Polisen söker därför efter misstänkta gärningspersoner, bland annat med hjälp av drönare för att söka av närområdet från luften.

– Och det som händer nu är att vi går mer och mer över till att samla in information och bearbeta de fynd vi har fått in, säger Johnny Gustavsson vid 21-tiden.

Utesluter inte gängkoppling

Polisen kan för närvarande inte slå fast om dådet var riktat mot kvinnan och barnet, men de har inte något motiv som pekar mot detta.

– Men det vi kan säga är att det här har skett på öppen plats och att gärningsmannen eller gärningsmännen har visat en total likgiltighet till andras liv, säger Johnny Gustavsson.

Och de utesluter därför inte att det är kopplat till den pågående gängkonflikten i staden.

– Att det har varit spänd under en längre tid mellan rivaliserande gäng är ett faktum, men om den här händelsen är en personlig händelse eller har någon koppling till den pågående konflikten är for tidigare att säga.

Skadeläget för de skjutna ska inte vara livshotande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS