Kvinnan hittades död i en frys i en bostad i västra Värmland i torsdags, enligt polisen. Arkivbild.
Kvinnan hittades död i en frys i en bostad i västra Värmland i torsdags, enligt polisen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittad död i frysbox – man häktad

I torsdags hittades en kvinna död i en frysbox i en fastighet i västra Värmland. Nu har en man i 55-årsåldern häktats på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefrid och grovt gravfridsbrott.

ANNONS
|

– Han har erkänt det, rakt upp och ner. Han har också accepterat att han ska vara häktad, säger mannens advokat Stefan Liliebäck till TT.

Åklagaren hade även begärt att mannen skulle häktas som skäligen misstänkt för mord. Men mordmisstanken prövades inte av tingsrätten eftersom det är en lägre misstankegrad, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Stefan Liliebäck säger att hans klient förnekar att han har dödat kvinnan.

Enligt häktningsframställan har griftefridsbrottet begåtts någon gång mellan september 2018 fram till den 16 mars i år då kroppen hittades.

TT: Har han lämnat en förklaring till varför han lade henne i frysen?

ANNONS

– Ja, det har han gjort men jag kan inte berättat vad det är eftersom jag är belagd med yppandeförbud, säger Stefan Liliebäck.

Kvinnan är inte helt identifierad, men polis och åklagare utgår från att det är den kvinna som tidigare bott på adressen, rapporterar lokala medier.

Mannen och kvinnan, båda norska medborgare, var bekanta med varandra.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att mannen var häktad när han inte hade hunnit bli det.

ANNONS