Kungaparet tar avstånd från Patrick Sommerlaths agerande

Kungen och drottningen kommenterar nu för första gången Patrick Sommerlaths agerande i samband med det misstänkta sexköpet.
Via Hovet skriver kungaparet att de tar ”starkt avstånd” från att Silvias brorson höll sig undan från polisen, enligt Expressen.

ANNONS
|

Polisen sökte häromveckan efter Patrick Sommerlath på bland annat Drottningholms slott, för att delge honom misstanken om att han köpt sex på en massagesalong i Stockholm. Men de fick aldrig tag på Drottning Silvias brorson i tid. I stället preskriberades brottet.

– Jag övervägde länge att stanna och bli delgiven. Det kändes fel att inte fejsa när jag dessutom känner mig helt orättvist anklagad. Hade jag inte känt mig redan fälld av media hade jag stannat. Nu tog jag ett annat beslut och det blev ödesdigert för alla inblandade, sade Patrick Sommerlath i en intervju med Svensk Damtidning förra veckan.

ANNONS

Kungen och drottningen: ”Tar starkt avstånd”

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia kommenterar nu för första gången händelsen.

”Kungen har bett mig framföra att han och drottningen tar starkt avstånd från att personen valt att inte vara nåbar vid delgivningstillfället och ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen”, skriver Hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Poliser har i samband med händelsen uttryckt en besvikelse över att Hovet inte hjälpt till mer i samband med försöken att delge Patrick Sommerlath misstanken.

”Kungen framför vidare att hovets förhållningssätt alltid är att ha ett gott samarbeta med polisen. Enligt hovets säkerhetsavdelning har det gällt även vid denna händelse”, skriver Margareta Thorgren.

Nekar till att ha köpt sex

Patrick Sommerlath har själv nekat till att han köpt sex.

– Jag har inte gjort det brottet. Det har jag förklarat för polisen. Jag har haft problem med min rygg och nacke sedan 2010, kroniska smärtor. Att gå på möten med doktorer, kirurger , smärtkliniker, akupunktör och massage är vardag för mig, sade han i intervjun med Svensk damtidning.

LÄS MER:Patrick Sommerlath träder fram efter anklagelser om sexköp

LÄS MER:Kungen besökte Sjumilaskolan i Biskopsgården

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS