Kungahusets nya bilder på Prins Alexander

På fredagen släppte Kungahuset nya bilder på den nyaste familjemedlemmen - Prins Alexander. Samtidigt passade de på att tacka för allt i samband med hans födelse.

ANNONS
|

I dag fyller Prins Carl Philip 37 år. I samband med detta skickar Prinsparet en hälsning och delar med sig av nya bilder från Kungafamiljens nyaste familjemedlem.

”Vi vill på detta sätt tacka för alla gratulationer som vi har fått i samband med vår son, Prins Alexanders, födelse. Vi uppskattar mycket er värme och omtanke.”, skriver de på Kungahusets hemsida.

Läs också: Grattis Carl Philip, 37 – här är ditt liv i bilder

Det är flera bilder som publicerats. På en av denypublicerade bilderna sitter familjen på en bänk tillsammans med deras hund. En annan av bildernafotograferades inne på Drottningholms slott, i Kronprins Gustavs (III) studie- och audiensrum. Dessutom finns bilder på bara Prinsessan Sofia och hennes son samt en bild på Prins Carl Philip som sonen - bilder där kärleken till deras son lyser igenom.

ANNONS

Prins Alexander föddes klockan 18.28 den 19 april, detta på Danderyds sjukhus i Stockholm. Hans fullständiga namn är Alexander Erik Hubertus Bertil.

– För mig och min fru är det här en stor dag med massor av känslor. Det går inte att beskriva, sa prins Carl Philip på en snabbt kallad tillkallad presskonferens på Danderyds sjukhus efter förlossningen.

Prinsen vägde3595 gram och var 49 centimeter lång när han föddes.

ANNONS