Debattörerna vill se bredare insatser mot prostitution på massagesalonger. Arkivbild.
Debattörerna vill se bredare insatser mot prostitution på massagesalonger. Arkivbild. Bild: Bertil Ericson / TT

Kräver åtgärder mot sexköp på massagesalonger

ANNONS

Frälsningsarmén och Realstars – som arbetar mot människohandel – vill se ett skärpt arbete mot prostitution på thaimassagesalonger. Detta eftersom problemet vuxit till "oanade proportioner", skriver de på Svenska Dagbladets debattsida.

"Läget är nu alarmerande och det är viktigt med ett intensifierat samarbete mellan myndigheter, civilsamhälle och allmänheten."

Skribenterna kräver bland annat riktade insatser från Jämställdhetsmyndigheten, ökad tillsyn från kommuner och Arbetsmiljöverket, att fastighetsägare och hyresvärdar tar större ansvar, stöd- och avhopparprogram samt ökad spaning från polisen på salongerna.

De vill också ha en översyn av nerlagda förundersökningar gällande koppleriärenden som rör thaimassagebranschen.

"Det krävs ett arbete på bred front som behöver genomsyras av ett brottsofferperspektiv med stödgivande insatser. Stor hänsyn behöver tas till den utsatta situation som de kvinnliga arbetstagarna befinner sig i."

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS