Kronprinsessan och statsministern på minnesstund för terrordådet

På femårsdagen för terrordådet på Drottninggatan samlades hundratals personer vid en minnesstund på Sergels torg. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt statsminister Magdalena Andersson fanns bland personerna som lämnade blommor och visade sitt stöd.

ANNONS
|

Den 7 april 2017 är en dag som Stockholm och Sverige inte glömmer. På torsdagen har fem år gått sedan terrordådet på Drottninggatan då fem personer dödades, och i en minnesstund på Sergels torg visade människor sitt stöd för offren.

Fem ljuslyktor, en för varje omkommen person, stod på rad för att hedra offren. Vid dem lades blomkransar.

Betonlejonen på Drottninggatan var utsmyckade med blommor dagen till ära.
Betonlejonen på Drottninggatan var utsmyckade med blommor dagen till ära. Bild: Anna Tärnhuvud

Bland personerna som fanns på plats fanns kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som tog i hand med anhöriga som också hade samlats för att minnas. Även statsminister Magdalena Andersson (S) lämnade en blomsterbukett och visade sitt stöd.

Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) höll ett tal där hon pratade om offren som inte kommer glömmas, men också den gemenskap som präglade Stockholm efter dådet.

ANNONS

Regnet föll och det var bara några enstaka plusgrader i luften. GP:s fotograf på platsen uppskattade att ett par hundra personer hade tagit sig till ceremonin.

LÄS MER:Bilderna vi aldrig glömmer från terrordådet på Drottninggatan

LÄS MER:Akilov bakom murarna: IS-flaggor, hot och misshandel

LÄS MER:Ranstorp: Sverige stod enat efter terrorattacken på Drottninggatan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS