Gunilla Persson med bidraget ”I won’t shake (La La Gunilla)” under lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen i Vida Arena i Växjö.
Gunilla Persson med bidraget ”I won’t shake (La La Gunilla)” under lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen i Vida Arena i Växjö. Bild: Johan Nilsson/TT

Kronofogden gjorde insats mot Gunilla Persson

Gunilla Persson gick vidare till kvalet i Melodifestivalen på lördagen. På söndagsmorgonen gjorde Kronofogden en insats på Hollywoodfruns hotell i Växjö, rapporterar Expressen.

ANNONS
|

Melodifestivaldeltagaren Gunilla Persson som även är känd från tv-programmet ”Svenska Hollywoodfruar”, ska enligt Expressen ha fått besök av Kronofogden på sitt hotell i Växjö på söndagsmorgonen.

Bakgrunden till Kronofogdens insats är en skuld på 630 000 kronor som uppstått efter att hon tagit emot barnbidrag och andra bidrag från Sverige samtidigt som hon bodde i USA.

Enligt Expressen dömdes hon av Stockholms tingsrätt 2018 att betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan. Det är den skulden som nu med räntor vuxit till det dubbla.

Startade ny utredning

När det blev klart att Gunilla skulle tävla i Melodifestivalen i november startade Kronofogden en ny utredning.

ANNONS

Johannes Paulsen, verksamhetsutvecklare på Kronofogden, uppger att myndigheten slog till vid åttatiden på morgonen. Men han kan inte berätta om något har tagits.

– Enligt den info som jag har fått hade vi ett lugnt samtal om tillgångarna, säger han till Expressen.

Advokaten: hon vill inte betala

Gunilla Perssons advokat Mark Safaryan har tidigare sagt till Expressen att det inte handlar om att Gunilla Persson inte kan betala utan om att hon inte vill. Han säger också att det var ett planerat möte med Kronofogden.

– Det var en konstruktiv diskussion. Vi har kommit fram till att vi ska ha ett samarbete kring den här frågan, säger han till tidningen.

Gunilla Persson ska tidigare ha sagt till Expressen att hon funderat på att bära ett diamanthalsband som hon köpt för 250 000 kronor under Melodifestivalen.

Men om halsbandet eller något annat blev utmätt vill inte heller advokaten svara på.

Gunilla Persson har tidigare i veckan sagt till Aftonbladet att hon anser att hon inte är skyldig pengarna.

– Vi tillbringade mycket tid i Sverige och det har varit en typ av häxjakt mot mig som person. Jag kunde inte försvara mig i tingsrätten på grund av att min mamma var väldigt sjuk.

ANNONS

LÄS MER:Rätt låt vann men Gunilla Persson stal Mello-showen

LÄS MER:Därför bär Cazzi Opeias dansare Fatimas hand

LÄS MER:Gunilla Persson: Jag har varit väldigt nervös

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS