Kronofogden har anmält en egen miss med hantering av personuppgifter. Arkivbild.
Kronofogden har anmält en egen miss med hantering av personuppgifter. Arkivbild. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Kronofogden anmäler miss med personuppgifter

ANNONS
|

Obehöriga medarbetare på Kronofogden kunde läsa delar av vissa mejl som skickats till myndigheten. Nu har Kronofogden anmält personuppgiftsincidenten till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), skriver den fackliga tidningen Publikt.

När ett mejl skickas till adressen kontakt@kronofogden.se eller via vissa plattformar ska det sorteras automatiskt till särskilda mejlkorgar. Där ska bara behöriga handläggare kunna öppna, läsa och hantera det inkommande.

Men enligt ett pressmeddelande från Kronofogden gjorde ett tekniskt problem att alla medarbetare med åtkomst till mejllådan kunnat öppna också behörighetsbegränsade mejlkorgar. Därmed kunde även de utan rätt behörighet se alla avsändares mejladresser och ämnesrader.

Myndigheten skriver att arbete pågår för att åtgärda problemet.

ANNONS

Kronofogden har anmält sig själv till IMY för avsteg från GDPR.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS