Kraftig brand vid skidanläggningen Säfsen

Det brinner kraftigt vid skidanläggningen Säfsen i Ludvika. Det är en byggnad med bland annat restaurang, spa och reception som står i lågor. Under måndagsmorgonen kom beskedet att byggnaden kommer att få brinna ner.

ANNONS
|

Vid fyratiden natten mellan nyårsdagen och måndagen kom ett larm om en brand in till räddningstjänsten om Fredriksberg i Ludvika kommun. Det visade sig vara en byggnad i närheten av skidanläggningen Säfsen i Dalarna.

Enligt SVT Nyheter Dalarna rasar elden på vinden i en två våningar hög byggnad, som innehåller restaurang, spa och reception.

– Det var en väldigt kraftig brand när vi fick den. Vi har säkerställt att ingen är i byggnaden och försöker nu släcka branden. Det är ett oerhört svårt läge med tanke på att det brinner på vinden i en så pass stor byggnad, säger Per Palm, larmbefäl vid räddningstjänsten Dala Mitt, till SVT Nyheter.

ANNONS

Till P4 Dalarna säger han att vinden i byggnaden är helt övertänd och elden hotade under de tidiga morgontimmarna sprida sig ner i byggnaden.

Det finns inga uppgifter om att någon människa ska ha skadats. Hans Eriksson, VD för Säfsen, berättar för SVT att anläggningen nu ser över verksamheten. Det som drabbas i första hand är kundernas in- och utcheckningen, samt en kvällsrestaurang.

– Vi har försökt säkra utrustning nu för att fortsatt klara verksamheten, så som reception och in- och utcheckning, förklarar Hans Eriksson, för P4 Dalarna.

Kommer kunna ha öppet

Han tillägger att de kommer att kunna ha öppet själva skidanläggningen eftersom byggnaden ligger en bit ifrån backarna..

– Det viktigaste är att ingen kom till skada. Vi har inget boende i den här byggnaden, däremot så har vi ett antal stugor runt omkring men de är inte hotade av branden, säger han.

Polisen befinner sig på platsen för att bistå räddningstjänsten, bland annat med dirigering av trafik. En förundersökning om grov mordbrand har inletts.

– Det är stora värden där, så är det ett uppsåtligt brott blir det den rubriceringen. Det får utredningen visa. Men det är ingen frihetsberövad, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen.

Polisen har även pratat med närboende som en del av utredningen.

ANNONS

Under morgonen meddelade räddningstjänsten att de kommer att låta byggnaden brinna ner. Det rapporterar SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS