Just nu vårdas två patienter med covid-19 på Kalix sjukhus. Arkivbild.
Just nu vårdas två patienter med covid-19 på Kalix sjukhus. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Kraftig ökning av coronasmittade i Kalix

ANNONS

Sjukvården i Kalix varnar för att coronaviruset sprids i samhället, rapporterar lokala medier. På några veckor har antalet bekräftade fall av covid-19 stigit från ett fåtal till uppåt 70.

Ökningen kan bara till viss del förklaras med utökad provtagning, där även de med milda symtom provtas.

– Läget är ändå sådant att vi har en samhällssmitta, säger Moa Bjerner, verksamhetschef på Kalix sjukhus, till NSD.

Kalix är den andra orten i Norrbotten efter Gällivare som varnar om coronautbrott. Moa Bjerner lyfter fram orternas industrier som gemensamma nämnare.

På båda orterna har industrierna reparationsstopp, då mycket underhålls- och reparationspersonal flygs in från andra delar av landet.

ANNONS

Läget på Kalix sjukhus beskrivs som under kontroll men pressat, eftersom flera ur personalen gått på semester. Just nu vårdas två patienter med covid-19 på sjukhuset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS