Kostchefen i Gislaveds kommun pausar nu sitt arbete efter att ha fått ta emot mycket hot och hat.
Kostchefen i Gislaveds kommun pausar nu sitt arbete efter att ha fått ta emot mycket hot och hat. Bild: Erik Johansen/NTB/TT

Kostchef pausar arbete efter läskstopp

Kostchefen i Gislaveds kommun pausar sitt arbete efter det uppmärksammade beslutet att stoppa serveringen av läsk till äldre på kommunens särskilda boenden, rapporterar Dagens Samhälle.

ANNONS

Anledningen är den mängd hot och hat som kostchefen fått ta emot de senaste dagarna, såväl per mejl som i sociala medier, enligt Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Här är en tjänsteperson extremt utsatt och det gör mig fruktansvärt upprörd. Det här är frågor vi som arbetsgivare har ett tungt ansvar att hantera och vi som politiker måste nu markera att det är totalt oacceptabelt att ge sig på tjänstepersoner som gör sitt jobb, säger Carina Johansson till Dagens Samhälle.

Hon konstaterar att kommunen fortsättningsvis behöver ha bättre beredskap kring hur de kommunicerar i ämnen som kan upplevas som känsliga.

ANNONS

– En del förändringar i kommunala verksamheter kan leda till stora reaktioner. Vi har varit med om liknande ärenden tidigare och det är väldigt tydligt att debatten kring politiker och tjänstepersoner hårdnat.

Kostchefens beslut att pausa sitt arbete har tagits i samråd med socialchefen.

Hanna Schück/TT

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS