Ett Gripenplan var inblandat i händelsen. Arkivbild.
Ett Gripenplan var inblandat i händelsen. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

KLM-plan avbröt inflygning – för nära Gripenplan

Ett passagerarflygplan från nederländska flygbolaget KLM tvingades att avbryta en inflygning mot flygplatsen Linköping city airport efter att ha fått en varning i cockpit, orsakad av en militär flygfarkost, enligt Luftfartsverket.

ANNONS
|

Saab meddelar att det var två flygplan som kom för nära varandra.

”Jag kan bekräfta att två flygplan, varav ett Gripenplan, under torsdagen kom lite närmare varandra än vad regelverket föreskriver och då träder en del standardprocedurer och förfaranden in, vilket skedde i detta fall", skriver Mattias Rådström, presschef på Saab, till TT.

Corren, som har rapporterat om händelsen, har talat med en person som var ombord på passagerarflygplanet. Personen uppger till tidningen att KLM-planet fick göra en undanmanöver.

KLM-planet kunde sedan landa utan anmärkning, enligt Luftfartsverket.

"Frågan om händelsen ska utredas av haverikommissionen eller inte får besvaras av dem", uppger Rådström.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS