Jakten på mordvapnet - med hjälp av dykare

Mannen mördades och kvinnan skadades svårt när de attackerades i sin sommarstuga i Arboga i början av augusti i år. Nu pågår jakten efter mordvapnet i det så kallade sommarstugemordet. Dykare söker, enligt Ekuriren, med metalldetektorer i en å.

ANNONS
|

Två personer sitter sedan två månader tillbaka häktade misstänkta för det så kallade sommarstugemordet.

Det var den tredje augusti i år som polisen larmades till en sommarstuga i Arboga efter att en man mördats och hans hustru utsatts för ett mordförsök. De häktade är parets dotter, i 40-årsåldern, och hennes sambo, en man i 20-årsåldern.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Blivit behandlad som en mördare

Skärsår i ansiktet

Sedan tidigare är det känt att offren skadats med ett vasst föremål, men polisen har inte gått ut med om mördaren använt en kniv eller något annat stickvapen.

Hustrun, som utsattes för ett mordförsök, hade skärsår i ansiktet när hon hittades i sommarstugan, vilket hennes dåvarande målsägandebiträde berättade för GP.

ANNONS

Nu ska jakten pågå efter mordvapnet, enligt Ekuriren.

Tidningen skriver att Sjöpolisen från Stockholm söker efter mordvapnet i Eskilstunaån i Eskilstuna under torsdagen. Enligt uppgifter till tidningen är det mordvapnet i just sommarstugemordet de letar efter.

LÄS MER:Mordmisstänkta dotterns hemliga kärleksmeddelanden på häktet

Använder metalldetektorer

Poliserna på platsen, som tidningen pratat med, är dock förtegna om vad de gör där. En polisinspektör på plats berättar för Ekuriren att de söker efter "ett föremål" på uppdrag av ett "polisområde i närheten", "som driver en uppmärksammas utredning".

Trots att det är så grumligt vatten säger dykarna, till tidningen, att de anser att det finns en möjlighet att hitta exempelvis en kniv då de använder sig av metalldetektorer.

Sökandet påbörjades under torsdagsförmiddagen och kan komma att pågå en period.

– Vi fortsätter så länge det finns anledning att fortsätta sökandet, säger Ricard Siewertz till Ekuriren.

ANNONS