Polis, ambulans och avspärrningar efter att en pojke i övre tonåren hittades skottskadad i stadsdelen Navestad i Norrköping på söndagskvällen.
Polis, ambulans och avspärrningar efter att en pojke i övre tonåren hittades skottskadad i stadsdelen Navestad i Norrköping på söndagskvällen. Bild: Niklas Luks/TT

Jakt efter skytt i Norrköping – "intensivt"

Ingen har gripits för mordet på en pojke i övre tonåren i Norrköping i söndags. Den senaste i raden av dödsskjutningar i staden.
– Vi har flera pågående konflikter, konstaterar polisen.

ANNONS

Larmet om skottlossningen kom vid 20-tiden på söndagen. Pojken fördes skadad till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Det pågår ett väldigt intensivt polisarbete, säger John Anåker, chef vid utredningssektionen, under en pressträff vid lunchtid på måndagen.

Polisen vill i övrigt inte kommentera utredningen i detalj. Men Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping, beskriver lägesbilden generellt när det gäller gängbrottslighet i staden:

– Vi har flera pågående konflikter och flera grupperingar. Utifrån grupperingarnas komplexitet, antalet grova brott och involverade aktörer gör vi bedömningen att lägesbilden kommer ligga kvar över tid. Vi har en förstärkning till vår ingripande verksamhet i Norrköping, säger hon.

ANNONS

Under de senaste månaderna har flera dödsskjutningar ägt rum i Norrköping. Den 20 december sköts en 17-årig pojke till döds i anslutning till en matbutik, och den 27 november dödades en man i 20-årsåldern på en restaurang. Båda brotten skedde i stadsdelen Marielund.

Norrköpings kommun och polisen utreder möjligheterna att utöka kamerabevakningen för att skapa trygghet och motverka brott. En metod som polisen tidigare använt i Malmö och nu vill använda i Norrköping.

ANNONS