Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, i Rinkeby i nordvästra Stockholm på långfredagen. Arkivbild.
Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, i Rinkeby i nordvästra Stockholm på långfredagen. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Irak kallar till sig svenskt ambassadråd

Högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningar i Sverige har fått stor internationell uppmärksamhet. Nu har Iraks utrikesdepartement kallat till sig ett ambassadråd vid den svenska ambassaden i Bagdad, rapporterar flera utländska medier.

ANNONS
|

Irak säger att det inträffade kan få "allvarliga återverkningar" på relationerna mellan Sverige och den muslimska världen.

TT har sökt svenska utrikesdepartementet för en kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS