Polisen kommer inte längre behöva avsätta resurser för att kontrollera covidbevis vid gränsen.
Polisen kommer inte längre behöva avsätta resurser för att kontrollera covidbevis vid gränsen. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Inreseförbudet till Sverige slopas

Regeringen slopar inreseförbudet till Sverige, uppger Nordenminister Anna Hallberg (S) för Ekot.

ANNONS

Förbudet att resa in från länder i Norden, EU och EES kommer att slopas på onsdag. Medborgare från berörda länder omfattas således inte längre av covidbegränsningar vid inresa till Sverige.

Slopandet av förbudet görs som en del i att ta bort samtliga restriktioner och smittskyddsåtgärder mot covid-19 som regeringen beslutade om i förra veckan.

Beslutet fattades på ett extrainsatt regeringssammanträde på måndagen. Det medför att polisen inte längre behöver avsätta personal för att kontrollera covidbevis vid gränsen.

– För de boende och de som arbetar vid våra gränsregioner i Norden kommer det här att innebära stora lättnader i vardagen, säger Anna Hallberg till TT.

ANNONS

Det gäller däremot fortsatt inreseförbud från länder utanför Norden, EU och EES, det som brukar kallas tredje land. Det gäller för närvarande till och med den 31 mars 2022.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS