Skador på en restaurang vid Rosengårds centrum i Malmö efter en explosion natten till onsdagen.
Skador på en restaurang vid Rosengårds centrum i Malmö efter en explosion natten till onsdagen.

Ingen gripen efter Malmöexplosion

Polisen har ingen misstänkt efter nattens kraftiga explosion i Rosengård i Malmö, men hoppas hitta spår via övervakningskameror. Det är fortfarande oklart vad som exploderade.

ANNONS
|

- Teknikerna var klara på platsen runt halv sex i morse och hävde avspärrningarna i samband med det. De har inte hunnit sammanställa det arbetet än. Vi vet inte med säkerhet vad som har smällt, men det var något kraftigare än bangers, säger polisens presstalesperson Kim Hild till TT.

Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till skada, men en restaurang i Rosengårds centrum fick materiella skador. Smällen hördes i stora delar av Malmö.

ANNONS

- Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse med tanke på smällens karaktär. Det var en otroligt kraftfull smäll som orsakade omfattande skador på fasaden, säger Kim Hild.

I nuläget är det svårt att göra kopplingar till andra händelser i Malmö, men det kommer utredare att gå vidare, enligt Hild. På fråga om det är oroligt i Malmö just nu svarar hon:

- Jag vågar inte säga att det överlag är oroligt, men det är klart att enskilda individer kan uppleva det som så och känna en starkare oro. Å andra sidan är det inget som indikerar att den allmänna brottsligheten har höjts utan det är en fråga om vad man bedömer som oroligt.

TT

ANNONS