Ica återkallar sin nougatsås

Ica återkallar Ica nougatsås eftersom den har fått baksidesetiketten för Ica kolasås, meddelar livsmedelsjätten i ett pressmeddelande. Nougatsåsen innehåller hasselnötter och är en hälsofara för den som är allergisk.

ANNONS
|

Vissa förpackningar av Ica nougatsås har fått baksidesetiketten för Ica kolasås, och företaget återkallar nu produkten. Nougatsåsen innehåller hasselnötter och kan därmed vara farlig för personer som är allergiska mot det.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på Ica är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Återkallelsen gäller Ica nougatsås 300 g, med bäst-före datum 01-01-2022 och batchnummer 323581.

Ica uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka den till den butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta Icas kundkontakt på telefon 020-83 33 33.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS