Hyresgäst vräkt efter felparkeringar

En hyresgäst i ett bostadsområde i Stockholm har blivit uppsagd från sitt hyreskontrakt efter att ha stört sina grannar med återkommande felparkeringar.

ANNONS
|

Det är tidningen Hem & Hyra, som skriver om hyresgästen som blivit av med sitt hyreskontrakt efter att ha parkerat på grannarnas p-platser och ställt sig framför garageportar så att de inte kunnat komma ut med sina bilar.

Hyresgästen själv hävdar att det handlar om enstaka fall, men efter ett beslut i hovrätten måste mannen nu flytta.

Eller rättare sagt, både mannen och hans buss och bilar som tillhör honom eller närstående, måste flytta.

Parkerat på grannarnas p-platser

Enligt grannar har det varit problem i många år.

– Han har ställt sig på parkeringar, kors och tvärs, hit och dit. Han har skapat egna regler, säger en granne som vill vara anonym till tidningen.

ANNONS

Handlingar i hyresnämnden visar på att mannen brutit mot bostadsområdets parkeringsregler sedan 2015. Det finns också en mängd bildbevis om överträdelserna.

Mannen och hans barn har vid upprepade tillfällen parkerat på flera av grannarnas p-platser. Själv har han en p-plats.

Han ska också vid flera tillfällen ha parkerat framför garageportar och blockerat vägen för grannar.

Efter en mängd klagomål från grannarna sades mannen upp den 22 april 2021, men mannen och hans ombud har drivit frågan vidare – ända till hovrätten.

Hävdar att han haft tillstånd från grannarna

Han hävdar att det handlar om enstaka händelser, och att det inte handlat om felparkeringar eftersom han säger sig ha haft tillstånd från grannarna att få stå på deras parkeringsplatser, skriver Hem & Hyra.

Han menar också att det handlat om snabba in- och avlastningar i bilen eftersom han haft problem med ryggen.

Hyresnämnden menar att mannen stört sina grannar rejält och att felparkeringarna fortsatt trots tillsägelser. Därmed har hyresgästen förverkat sin hyresrätt och ska flytta.

Mannen överklagade beslutet till hovrätten – som avslog hans överklagan.

LÄS MER:Hyresgäster vräks efter lång grannfejd

LÄS MER:Juldekorationer skapar irritation i förorter

LÄS MER:Parkeringsbråk urartade – veganchef bet man i näsan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS