Hundmat på menyn en internationell succé

För en dryg månad sedan skrev GP om restaurangen Levantine, som börjat med hundmat på menyn. En stor nyhetsbyrå nosade upp nyheten, och sedan dess har det publicerats artiklar om Göteborgskrogen i ett helt koppel av internationella medier. – Kul att de skriver om det i Asien. De är ju annars kända för att äta hund, säger Tobias Hamberg på Avenyfamiljen.

ANNONS
|

Det var den 22:a april som GP skrev om restaurangen Levantine i Vasastaden i Göteborg, som börjat servera mat till våra fyrbenta vänner. De hade länge tillåtit hundar i lokalen, och såg det som ett naturligt steg att låta dem äta där också.

På menyn erbjuds hundarna att välja mellan tre olika rätter: oxkött, torskfilé och en lightprodukt som ska vara lite nyttigare.

Nu sprids Göteborgskrogens meny över hela världen. Den franska nyhetsbyrån AFP nosade upp nyheten, och sedan dess har det publicerats artiklar om Levantine i ett helt koppel av internationella medier. Hund-ratals, rentutav.

ANNONS

– Jag har nästan tappat räkningen. Det är extremt mycket, säger Tobias Hamberg på Avenyfamiljen som äger Levantine, och fortsätter:

– Jag har sett artiklar i tidningar från USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kina och Malaysia. Kul att de skriver om det i Asien. De är ju annars kända för att äta hund.

Bland de internationella medier som uppmärksammat hundmatsrestaurangen märks Lonely Planet, Berliner Zeitung och Daily Mail.

– Det känns väldigt kul att hjälpa till med att sätta Göteborg på kartan. Även om det finns viktigare saker att skriva om så behöver folk lite feelgood-nyheter, säger Tobias Hamberg.

Blir det ännu fler hundmatsrestauranger nu?

– Det är mycket möjligt. Vi har redan börjat på två andra och det kan komma fler. Det är nog en god idé att sprida ut hundarna lite.

ANNONS