Hemlig förklaring till människorov

ANNONS
|

Mannen ringde på i en villa i Påskallavik mellan Mönsterås och Oskarshamn på onsdagskvällen. Han var då nedkyld och omtöcknad och hade dessutom händerna bundna med silvertejp.

Han säger till polisen att han blev överfallen tidigt i måndags morse när han skulle gå ut och hämta morgontidningen. Okända personer, oklart hur många, tvingade in honom i en skåpbil och förde honom till en plats som han inte kunnat beskriva. Där hölls han fången till på onsdagen då han åter transporterades i väg för att sedan släppas på en för honom okänd plats.

Var han hölls fången har han inte kunnat uppge, eftersom han genast vid kidnappningen fick ögonen övertäckta.

ANNONS

–Polisutredningen om misstänkt människorov fortsätter, säger Robert Loeffel, informationschef vid Kronobergspolisen.

Mellan 20 och 30 tips har kommit in till polisen, men inget av dem har lett till något genombrott i utredningen. Förhören med 58-åringen fortsätter.

–Vi har hittills inte kommit så långt i förhören. De ska kompletteras, säger Loeffel.

Ännu finns ingen misstänkt i ärendet.

–Vi är självfallet intresserade av vittnesuppgifter från mannens villa i Växjö och även från Påskallavik, säger Robert Loeffel.

Efter det att mannen påträffats fördes han med ambulans till sjukhus. Läkarna kunde dock konstatera att han inte hade några allvarligare skador.

Polisen inväntar nu analysresultaten från en del spår som hittades vid 58-åringens villa. Förutom blodspår på trappan till villan låg en blodig morgontidning och mannens morgontofflor utspridda på uppfarten.

Den 58-årige mannen kunde skrivas ut från sjukhuset på torsdagen.

Ungefär tio poliser jobbar med fallet.

Försvinnandet har förbryllat polisen. När det upptäcktes att mannen var försvunnen i måndags stod det nybryggda kaffet och frukostmackorna kvar på köksbordet. Dörren var olåst och på garageuppfarten låg en blodig tidning och mannens morgontofflor.

Källa: Polisen (TT)

ANNONS