Helikopterkrasch i Dalarna – en person död

En man i 65-årsåldern dog när en helikopter kraschade utanför Leksand på tisdagen. Två personer blev svårt skadade.

ANNONS
|

Olyckan skedde i otillgänglig terräng vid Skeberg, söder om Leksand, och ledde till ett stort pådrag. Åtta enheter från räddningstjänsten, räddningshelikoptrar från Värmland och Norge, två ambulanser samt polis ryckte ut. Räddningstjänsten hittade vraket med hjälp av drönare.

– Den har gått rakt ner i skogen, sa polisens insatschef Patrik Åkerlund till P4 Dalarna.

Tre personer befann sig i den privatägda helikoptern. De togs om hand på platsen men en av dem gick inte att rädda.

På tisdagskvällen bekräftade polisen officiellt dödsfallet. De anhöriga är underrättade.

En man och en kvinna är svårt skadade och har förts till Mora respektive Falu lasarett.

ANNONS

Kraschen skedde strax efter klockan 11 på förmiddagen. Privatpersoner såg helikoptern störta och slog larm. Orsaken till olyckan är ännu okänd.

– Det är ganska tät skog och det ser ut som att helikoptern slagit i trädtopparna och åkt rakt ner, säger en reporter på Avesta Tidning som varit på platsen.

Polisen har öppnat en förundersökning om vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt framkallande av fara för annan.

– Platsen är avspärrad och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning, säger Gabriel Henning, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

Helikoptern är av modellen Robinson R44, enligt Dalarnas Tidningar.

Statens haverikommission kommer också att utreda olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS