Här är de 10 smartaste djuren i världen

ANNONS
|

Forskare är överens om att människans intelligens är överlägsen alla andra arter på jorden. Det beror på att vi har fler nervceller än djuren, och att de omges av tjockare isolering – som gör att nervsignaler kan färdas snabbare, enligt Illustrerad Vetenskap.Men i djurvärlden finns utmanare, som likt oss kommunicerar med varandra, skapar och använder verktyg, och uppvisar drag av omsorg för andra.

Chimpanser liknar vår arvsmassa till 98,5 procent

En självklar art,som inte ens ligger en livstid bakom människan i intelligens, är chimpanserna. Enligt forskning gjord på Uppsala Universitetär deras DNA till 98,5 procent likadant som människans, och anses vara lika intelligenta som ett treårigt barn. Det beror på att de kan uttrycka sig med ljud, gester och ansiktsuttryck, men även för att de kan lura och manipulera folk för att få som de vill, och förstå enklare matematiska ekvationer. Orangutangen kommer inte långt efter med sina 97 procent.

ANNONS

Delfiner kan lära sig språk

En annan utmanare är delfinen som med sin, i förhållande, lika stora hjärna som chimpansens, har förmågan att lära sig många avancerade rörelser och tricks, som de även kan lära vidare till andra. De har också förmågan att förstå enklare konstgjorda språk, och även uttrycka sig på dessa.

Men i djurvärlden finns fler oväntade arter som uppvisar tecken på hög intelligens. De kan räkna matte, gömmer sig i kokosnötter och lurar sina fiender.

Se i bildspelet ovan vilka som är de 10 smartaste djuren i världen.

ANNONS