Här är alla dödsskjutningar i Sverige 2023

Våldsamma gängkonflikter som har blossat upp i Stockholm har präglat det dödliga våldet under året. I år har 53 personer skjutits ihjäl i Sverige.
Här är alla dödsskjutningar som har skett hittills i år.

ANNONS
|

Så många har skjutits till döds

53 personer har hittills skjutits ihjäl av en annan person i Sverige 2023, framför allt i områden runt Stockholm men dödsskjutningar har även skett i Göteborg, Uppsala och Eskilstuna.

2022 sköts 62 personer ihjäl, enligt polisens statistik. 2021 var samma siffra 45, 2020 var det 47 och 2019 var det 45.

Den här listan uppdaterades senast 2 januari 2024.

Dödsskjutningar 2023
Bild: Jessica Gow/TT

1. Den 4 januari i Jordbro, Huddinge

Fyra dagar in på det nya året, på en onsdagseftermiddag, larmades polisen till en skottlossning vid pendeltågsstationen i Jordbro i Haninge kommun, söder om Stockholm. Två män hade då skjutits i anslutning till stationen.

En av dem dog.

– Det är en man i cirka 25-årsåldern som har avlidit, sa polisens presstalesperson Per Fahlström.

Mordet utgör årets första dödsskjutning i Sverige och är ett av flera grova våldsbrott som skakade Stockholm sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby.
Dödsskjutningar 2023
Bild: Christine Olsson/TT

2. Den 20 januari i Huvudsta centrum, Solna

Sent på kvällen hittades en livlös man vid Huvudsta centrum i Solna, väster om Stockholms innerstad, efter larm om skottlossning. Mannen fick vård av sjukvårdspersonal men hans liv gick inte att rädda – enligt uppgifter till Aftonbladet var han i 40-årsåldern.

Samma dag hade polisen inlett en så kallad särskild händelse med anledning av den pågående våldsspiralen i Stockholmsområdet. Dagen efter besökte justitieminister Gunnar Strömmer (M) brottsplatsen i Solna.

– Vi måste vara ärliga mot medborgarna och konstatera att det rör sig om hänsynslösa och likgiltiga brottslingar. Därför så otroligt viktigt att vi inte trubbas av, sa han då.
Dödsskjutningar 2023
Bild: Jessica Gow/TT

3. Den 28 januari i Skogås, Huddinge

Klockan var runt 18.00 på lördagskvällen när det kom ett larm från Skogås centrum, söder om Stockholm. En tonårspojke hade då skjutits till döds.

– Det är för tidigt att säga om den avlidne personen har någon koppling till tidigare händelser, men självklart vet vi att sådana här skjutningar hänger ihop med olika kriminella konflikter, sa Carina Skagerlind vid polisen.

Polisen gick ut med att den döde pojken var yngre än 18 år – enligt uppgifter i flera medier handlar det om en 15-åring.
Bild: Johan Nilsson/TT

4. Den 3 februari i Söderhamn

Tidigt på fredagsmorgonen hittades en 34-årig man död inomhus i ett bostadsområde i Söderhamn, Gävleborg. Området spärrades av för en omfattande teknisk undersökning.

Polisen gick först inte ut med detaljer om dödsorsaken, men dagen efter bekräftade Åklagarmyndighetens pressansvariga Annika Collin att mannen hade skjutits till döds.

– Personen som avled var en 34-årig man och det var en skjutning, sa hon.
Bild: Johan Nilsson/TT

5. Den 17 februari i Trelleborg

Sent på fredagskvällen 17 februari hittades en man utomhus i Trelleborg, Skåne. Han hade då skjutits med flera skott.

– Han är allvarligt skadad och förd till sjukhus, sa Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen.

Tre dagar senare meddelade polisen att mannen hade dött. Flera personer greps, misstänkta för inblandning i skjutningen. Samtliga personer är kända av polisen och tillhör den gängkriminella miljön.
Bild: Blåljusbilder/TT

6. Den 3 mars i Tullinge, Botkyrka

En man i 50-årsåldern dog efter att ha hittats skjuten i Tullinge, söder om Stockholm.

– 00.11 fick vi via SOS Alarm in att det fanns en skottskadad person i en bostad inomhus i Tullinge. Den här mannen är förd till sjukhus med skottskador, sa polisens presstalesperson Tove Hägg.

Flera andra personer befann sig i bostaden vid skottlossningen, men ingen annan har rapporterats skadad.
Bild: Marko Säävälä/TT

7. Den 7 mars i Flemingsberg, Huddinge

Under natten sköts en man i 30-årsåldern ihjäl med flera skott i en lägenhet. Polis och ambulans larmades strax före klockan 01.00. Livräddande insatser genomfördes på platsen, men mannens liv gick inte att rädda.

I bostaden fanns flera personer, däribland barn.

Polisen utreder kopplingar till den pågående våldsvågen i Stockholm och hämtade flera personer till förhör.
Bild: Henrik Montgomery/TT

8. Den 5 april i Skärholmen, Stockholm

På onsdagskvällen innan påskhelgen larmades polisen till Skärholmens tunnelbanestation i södra Stockholm, den andra skottlossningen i Skärholmen på kort tid. En man i 55-årsåldern ringde själv till SOS Alarm och berättade att han hade blivit skjuten.

Ytterligare en person, en man i 30-årsåldern, hittades skottskadad på platsen. Han dog av sina skador.

Enligt vittnesuppgifter avlossades flera skott. Bland annat träffades en bingohall i närheten som fortfarande var öppen och där det befann sig folk.

– Vi hörde bara skott, vi satt där och spelade bingo. Vi hörde bara en massa smällar, vi visste inte vad som hände, vi fick inte komma ut, berättade ett vittne för P4 Stockholm.
Bild: Jessica Gow/TT

9. Den 6 april i Eskilstuna

Under eftermiddagen på skärtorsdagen sköts en man i 20-årsåldern i närheten av en gymnasieskola i Eskilstuna.

– Han har avlidit till följd av skottskador, sa polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Mannen hade enligt polisen kända kopplingar till gängkriminalitet. Han var också elev på gymnasiet, men skottlossningen ska i övrigt inte ha något med skolan att göra.
Bild: Blåljusbilder/TT

10. Den 14 april i Rågsved, Stockholm

Strax efter midnatt kom larmet om en skottlossning i Rågsved, i södra Stockholm. På platsen hittades en man i 20-årsåldern ihjälskjuten.

– Vi jobbar med en förundersökning gällande mord, sa polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Brottsplatsen, som är i närheten av en gångtunnel i ett bostadsområde, spärrades av för en teknisk undersökning och polisen kontrollerade ett antal personer i jakten på de misstänkta.
Bild: Pontus Stenberg/TT

11. Den 17 april i Eskilstuna

Under en måndagskväll sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. I samband med polisinsatsen greps en man i ungefär samma ålder.

Både offret och den misstänkte skytten från är kända av polisen sedan tidigare. Polisen konstaterar att det pågår en konflikt mellan olika kriminella nätverk i staden, men vill inte bekräfta samband.
Bild: Hasse Eriksson/TT

12. Den 26 april i Borlänge

Klockan var strax efter 19.00 när polisen larmades till centrala Borlänge. Där hade en man skjutits ihjäl medan han befann sig i en bil. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Vi har säkrat spår efter skjutningen och vi har brottsplatsen – bilen – som är högintressant för oss, sa polisens presstalesperson Anders Dahlman.

Två män frihetsberövades under natten misstänkta för inblandning i mordet men släpptes på fri fot efter förhör.
Bild: Anders Ylander

13. Den 27 april i Göteborg

Strax innan midnatt hittade förbipasserande en ihjälskjuten man i en bil på Guldheden i Göteborg. Polisen larmades till platsen och konstaterade att mannen hade blivit skjuten i bakhuvudet.

– De drog ut honom och gjorde HLR och sen kördes han till sjukhuset, säger en boende till GP.
Bild: Robin Bäckman / TT

14. Den 8 maj i Jakobsberg, Järfälla

Klockan 17.42 larmades polisen till Jakobsberg i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm. En man hittades skjuten och svårt skadad. Han fördes till sjukhus men dog av de skador han fått i samband med skjutvapenvåldet.

Polisen ville samma kväll inte gå in på bakgrund och eventuella motiv, till exempel om det finns kopplingar till gängkriminalitet.

– Det är inget jag känner till, säger polisens presstalesperson Anders Dahlman.
Bild: Johan Nilsson/TT

15. Den 14 maj i Landskrona

Vid 18.30-tiden på söndagen blev en man i 20-årsåldern beskjuten med flera skott utanför en närlivsbutik i centrala Landskrona. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

På måndagsförmiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt gripen. Den misstänkte skytten tros ha kommit till och från platsen på en mindre elcykel och var klädd i mörka kläder.

Tillvägagångssättet tyder på att mordet har begåtts inom den gängkriminella miljön, uppger polisen.
Bild: Maja Suslin/TT

16. Den 17 maj i Rågsved, Stockholm

Strax före midnatt på onsdagskvällen kom polisen in flera larm om en skottlossning. Vid en grillkiosk hittades tre män i 20-årsåldern skadade.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en av männen avlidit av sina skador.

– Det finns kopplingar till kriminella nätverk, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Under natten kontrollerades flera personer och togs in till förhör. Fem män kunde gripas och under morgonen anhölls samtliga, misstänkta för mord och försök till mord.
Bild: TT

17. Den 30 maj i Solna

Polisen fick flera larm om skottlossning utomhus vid 17.10 på tisdagen. Två skadade män hittades på platsen.

De fick först vård av sjukvårdspersonal, men det gick inte att rädda livet på en av dem. Den andre, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. Han är också gripen misstänkt för mord.

Samtidigt är den skadade mannen är också ett brottsoffer i en utredning om mordförsök. Om det är mannen som dödades som sköt honom går inte att säga ännu.
Bild: Anders Ylander

18. Den 31 maj i Lillhagen, Göteborg

Polisen larmades till Lillhagen på Hisingen strax efter klockan 06.00 på onsdagsmorgonen. Det efter att en förbipasserande hittat en man skjuten till döds i Lillhagsparken.

Den döde är en man i 30-årsåldern, som inte är hemmahörande i Göteborg. Enligt uppgifter till GP är mannen känd av polisen.

Några timmar innan greps en man i övre tonåren i samma område efter att polisen fått samtal om misstänkt skottlossning. Han anhölls misstänkt för grovt vapenbrott, men kommer även delges misstanke om mord.
Bild: Anders Wiklund/TT

19-20. Den 10 juni i Farsta, Stockholm

Under lördagskvällen den 10 juni larmades polis om flera skottskadade i Farsta, södra Stockholm.

Två av personerna hittades skottskadade vid tunnelbanestationen i Farsta centrum, en hittades utanför en kyrka i närområdet och en vid närliggande Larsbodavägen.

Två personer avled – en pojke i 15-årsåldern och en man i 45-årsåldern. Efter en biljakt på E4 kunde två män gripas av polis och sen anhållas av åklagare.
Bild: Henrik Jansson

21. Den 20 juni i Hisings Kärra, Göteborg

Klockan 16.47 under tisdagseftermiddagen larmades polisen om en misstänkt skottlossning på Prilyckegatan i Hisings Kärra.

Vid platsen anträffades en man som på sjukhus senare bekräftades vara avliden.
Enligt uppgifter till GP är mannen som misstänks ha blivit mördad i 30-årsåldern. Han är känd av polisen sedan tidigare, men har enligt GP:s uppgifter inga kända kopplingar till gängkriminalitet.
Bild: Johan Nilsson/TT

22. Den 20 juni i Malmö

Larmet om skottlossning i ett parkeringshus kom vid 22.50 på tisdagen. När polispatrullerna kom fram hittades bilen med en skjuten man i. Kort därefter meddelade polisen att mannen, som var i 30-årsåldern, var död.

I bilen fanns även ett barn, visar videomaterial. En förundersökning om mord har inletts.
Bild: Blåsljusbilder

23. Den 9 juli i Västerås

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen inkom ett larm om en skottlossning i stadsdelen Bjurhovda i Västerås. När polisen anlände till platsen anträffades en ung man i övre tonåren skottskadad. Mannen fördes till sjukhus i ambulans, men dog av sina skador.

Enligt uppgifter till VLT ska mannen ha skjutits med flera skott från nära håll direkt när han öppnade dörren efter att någon ska ha ringt på, och en förundersökning om mord och grovt vapenbrott har inletts.
Bild: Magnus Lejhall/TT

24. Den 10 juli i Ulvsunda, Stockholm

Det var vid klockan 05 på måndagsmorgonen som polisen larmades till en adress i Ulvsunda i västra Stockholm. En man i 35-årsåldern hade då skjutits till döds på sin balkong.

Mannen ska enligt uppgift till Aftonbladet ha kopplingar till gängmiljön i Stockholm, och polisen har inlett en förundersökning om mord.
Bild: Ali Lorestani/TT

25-26. Den 13 juli i Skinnskatteberg

I en bil i Skinnskatteberg i Västmanland hittade polisen tre döda personer; en kvinna och två små barn. Enligt VLT bekräftar chefsåklagaren att kvinnan var mamma till de båda barnen.

Vapnet fanns i bilen och man fattade snabbt misstankar om att kvinnan hade skjutit barnen och sedan tagit livet av sig själv.
Bild: Pavel Koubek/TT

27. Den 19 juli i Örebro

Polisen larmades till en skottlossning klockan 19 på kvällen och hittade en man i 30-årsåldern svårt skadad vid Mellringeskolan i västra Örebro.

Mannen avled senare av sina skador. Enligt polisen hade mannen koppling till gängkriminella miljöer, rapporterade SVT Örebro.

– Vi har konstaterat att det finns problematik med nätverkskriminalitet bland han som är avliden, sa polisens presstalesperson Mats Öhman till kanalen.
Bild: Per Karlsson/TT

28. Den 21 juli i Eskilstuna

Under kvällen kom flera larmsamtal om höga smällar i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. På platsen hittades en skottskadad man i 25-årsåldern. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. En byggnad och ett fordon träffades också i skottlossningen, men ingen ytterligare person ska ha skadats.

Den ihjälskjutne mannen var känd av polisen sedan tidigare.

– Det finns misstankar om att han förekommer i ett kriminellt nätverk, sa Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen region Öst.
Bild: Johan Nilsson/TT

29. Den 3 augusti i Åstorps kommun

Under onsdagen hittades en man i 70-årsåldern död i en bostad i Åstorps kommun i nordvästra Skåne. Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna blev den omkomna mannen skjuten, men var inte det tilltänkta offret. Fastigheten där han hittades kan knytas till en känd gängkriminell, något som åklagaren Kerstin Eriksson inte vill bekräfta.
Två män har anhållits efter mordet. Den ene är misstänkt för mord, den andra för skyddande av brottsling.

Männen, som är mellan 20 och 30 år gamla, greps i Kristianstadstrakten.
Bild: Blåljusbilder/TT

30. Den 4 augusti i Haninge

Under fredagskvällen hittades två män i 20-årsåldern skjutna i Handen i Haninge kommun söder om Stockholm. En av dem har avlidit medan den andra befinner sig på sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.
Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord.
Det är, enligt polisen, för tidigt att svara på om skjutningen är gängrelaterad och de kan heller inte säga om målsägandena är kända av polisen sedan tidigare.
Bild: Robin Bäckman/TT

31. Den 7 augusti i Sätra, Stockholm

Under måndagskvällen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i en galleria i Sätra centrum i sydvästra Stockholm. Enligt uppgifter till TV4 ska vittnen ha sett en misstänkt gärningsman fly på elsparkcykel, något som polisen inte bekräftar.

Under samma natt greps och anhölls fyra personer misstänkta för inblandning i mordet.
Bild: Henrik Gustafsson Nicander/TT

32. Den 18 augusti i Västerås

Polisen larmades till en skottlossning i ett grönområde i norra Västerås klockan 19.51 på fredagen. På platsen hittades en ihjälskjuten man.

Området spärrades av och en förundersökning om mord inleddes, men ingen misstänkt kunde gripas direkt efter skottlossningen.
Bild: Johan Nilsson/TT

33. Den 22 augusti i Helsingborg

Tidigt på morgonen hörde flera personer en skottlossning i området Dalhem i Helsingborg. Polisen åkte till platsen och hittade en skjuten man i 20-årsåldern. Han avled av sina skador.

En pojke i övre tonåren har gripits, misstänkt för mord.

34. Den 7 september i Uppsala

Vid 01-tiden larmades polisen om att ett grovt brott begåtts i stadsdelen Gränby i Uppsala. På platsen hittade man en kvinna ihjälskjuten och under natten meddelade polisen att det gällde ett misstänkt mord. Kvinnan ska vara anhörig till en person med kopplingar till det kriminella Foxtrot-nätverket.

Mordet blev det första i en rad dödsskjutningar på kort tid i Uppsala och Stockholmsområdet.
Bild: Claudio Bresciani / TT

35. Den 11 september i Haninge

Det var tidigt på måndagsmorgonen som en privatperson hittade en död 13-årig pojke i ett skogsområde i Haninge. Enligt uppgifter till bland annat SVT, Aftonbladet och TV4 hade pojken blivit ihjälskjuten.

"Det jag kan säga är att vi har att göra med en extremt allvarlig brottsmisstanke, som handlar om att en väldigt ung person blivit mördad. Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet", säger åklagaren Lisa dos Santos i ett pressmeddelande.

Pojken, som inte var känd av polis sedan tidigare, anmäldes försvunnen under helgen.
Bild: Mickan Palmqvist/TT

36. Den 12 september i Uppsala

Ett dygn senare, femtiden på tisdagsmorgonen, larmades polisen om en skjuten man i ett trapphus i stadsdelen Sala backe i Uppsala. Mannen, som var i 25-årsåldern, dödförklarades när han anlände till sjukhuset.

Det var en av fyra skjutningar i Uppsala på bara en vecka.

– Den grova organiserade brottsligheten har nått en omfattning vi inte tidigare sett, säger Christer Birgersson, kommenderingschef för den särskilda händelsen som polisen inledde efter mordet.
Bild: Janerik Henriksson/TT

37. Den 12 september i Sollentuna

Bara tolv timmar senare sköts en man i 20-årsåldern utomhus i Helenelund i Sollentuna, norr om Stockholm. Han vårdades på sjukhus men på morgonen dagen efter berättade polisen att han hade dött.

Mannen sköts på en gata i ett bostadsområde.

– Är det kopplat till någon konflikt? Och på vilket sätt i så fall? Det är den typen av arbete som pågår, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.
Bild: Fredrik Sandberg/TT

38. Den 13 september i Stockholm

Sent på kvällen dagen därpå sköts en man på en gata i Vasastan i centrala Stockholm. Privatpersoner försökte ge honom första hjälpen, men han var svårt skadad och dog kort därefter på sjukhus.

Enligt polisen var mannen i 20-årsåldern och ensam när han sköts.
Bild: Fredrik Sandberg/TT

39. Den 14 september i Västertorp, Stockholm

Efter mordet i centrala Stockholm gick bara ett dygn innan nästa dödsskjutning. Strax före klockan åtta på kvällen larmades polisen om smällar och en skadad pojke i övre tonåren hittades i ett grönområde i Västertorp, i södra delarna av Stockholms kommun.

Han var skottskadad och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda. Mordet innebar att sex personer har skjutits ihjäl sedan 7 september. De fem tidigare dödsskjutningarna – som samtliga skett i Stockholm eller Uppsala – kopplas till en våldsspiral inom den gängkriminella miljön.

– Det har varit en av huvudfrågorna på platsen för oss och vi har kommit längre i det arbetet, men mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.
Bild: Jonas Ekströmer/TT

40. Den 16 september i Råcksta, Stockholm

Vid 21-tiden på lördagskvällen, två dagar efter att dödsskjutningen i Västertorp, larmades polisen till en annan Stockholmsförort: Råcksta.

Väl på plats hittades en skottskadad man i 40-årsåldern, som strax innan midnatt bekräftades död.

Sju personer hade då skjutits ihjäl på bara tio dagar. Majoriteten av skjutningarna kopplas samma i en pågående våldsspiral i Stockholm och Uppsala.
Bild: Carolina Byrmo

41. Den 21 september i Sandviken

På torsdagskvällen gick en man in på en pub i centrala Sandviken och avlossade flera skott. En man i 20-årsåldern, som misstänks vara den egentliga måltavlan, dödades.

– Mordet i Sandviken är möjligen ett led i en personlig konflikt som målsäganden har. Det är tveksamt om mordet har koppling till någon av de nationella konflikterna. Bedömningen har hög osäkerhet, säger Karin Wessén från polisens utredningssektion Gävleborg.

Polisen utreder händelsen som ett dubbelmord (se nedan).
Bild: Carolina Byrmo

42. Den 21 september i Sandviken

Även en blind man i 70-årsålden sköts ihjäl på samma pub i Sandviken. Enligt polisens bedömning handlar det om en oskyldig man som bara ska ha råkat befinna sig på platsen.

– Det var en oerhört vänlig man. Intelligent. Jag har haft otroligt många trevliga stunder med honom vid bardisken när vi druckit öl och diskuterat samhällsproblem. Jag sörjer honom väldigt mycket, säger hans vän Owe Bransell till GP.

Även två andra oskyldiga personer skadas vid dådet – en man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern.
Bild: Pontus Lundahl/TT

43. Den 27 september i Fruängen, Stockholm

Klockan var 18.43 när en man sköts vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen, samtidigt som flera barn och ungdomar var på fotbollsträning. Mannen vårdades på platsen, men hans liv gick inte att rädda.

Statsminister Ulf Kristersson (M) var på plats på idrottsplatsen under kvällen.

– Oskyldiga människor helt utan koppling till den grova kriminaliteten – varav många var barn på kvällsträning – har alldeles nyss tvingats vara med om ännu en hänsynslös skottlossning där ännu en man skjutits till döds. Gråtande barn i fotbollskläder och väldigt oroliga föräldrar. Mina tankar är hos alla dessa barn, mammor och pappor.
Bild: Nils Petter Nilsson/TT

44. Den 27 september i Jordbro, Haninge

Bara några timmar senare, runt midnatt, larmades polisen till en annan skottlossning i Jordbro, söder om Stockholm. Två skottskadade personer hittades på platsen. Den ene var så allvarligt skadad att han senare avled. Den andre mannen fördes till sjukhus – vårdpersonal bedömer inte att han är allvarligt skadad.

Tre personer har gripits och är misstänkta för inblandning i skottlossningen. Polisen utreder om det finns en koppling till andra dåd den senaste tiden.

– Det tittar vi självklart på. Resultatet av det är för tidigt att säga något om, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.
Bild: Johan Jeppsson/TT

45. Den 8 oktober i Växjö

Halv tre på natten hördes höga smällar från ett hem i stadsdelen Araby i Växjö. När polisen åkte dit hittade de en ihjälskjuten man i 25-årsåldern.

Polisen inledde en förundersökning om mord men det finns inga uppgifter om att någon misstänkt ska ha gripits.

– Det är en skrämmande utveckling, det är inte bara här det händer utan det är i hela landet. Man är lite i chock, samtidigt som det har blivit väldigt, väldigt normalt, det är knappt att man reagerar på att folk blir skjutna längre, säger en man till P4 Kronoberg.
Bild: Nils Petter Nilsson / TT

46. Den 12 oktober i Västberga, Stockholm

Mitt i natten larmades polisen till ett villaområde i Västberga, söder om Stockholm. Enligt Aftonbladet ska flera gärningsmän ha tagit sig in i ett hus och öppnat eld. Två personer fördes till sjukhus. Det ska även ha befunnit sig barn i bostaden.

På förmiddagen meddelade polisen att en person har dött efter skjutningen.
Bild: Magnus Lejhall

47-48. Den 13 oktober i Tullinge, Botkyrka

Mitt i natten tog sig minst en person in i en villa i Tullinge. I huset fanns två kvinnor, ytterligare en vuxen och tre barn. 112 fick därefter flera samtal om en skottlossning i villan och polisen larmades till platsen.

De två kvinnorna hade skjutits ihjäl. De andra fyra personerna klarade sig utan fysiska skador.

Två personer har gripits som misstänkta.
Bild: Tim Aro/TT

49. Den 17 november i Västerås

Vid klockan 17 hittades en skottskadad man i ett bostadshus i Västerås. Polisen kunde tidigare inte svara på om skottlossningen inträffat på platsen där mannen hittades. Hans liv gick inte att rädda.

– Vi har påbörjat avspärrning på plats och vidtar alla utredningsåtgärder som är nödvändiga. Vi försöker själva att skapa oss en bild av vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.
Bild: Magnus Andersson/TT

50. Den 27 november i Norrköping

En man hittades med skottskador i området Marielund i Norrköping vid 20-tiden på måndagskvällen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Sex personer anhölls misstänkta för inblandningen i mordet på en restaurang i Norrköping under natten, bekräftar polisen.

Vi har nu en person anhållen för medhjälp till mord och fem anhållna för mord, säger Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping till Expressen.
Bild: Johan Nilsson/TT

51. Den 6 december i Årsta, Stockholm

En man greps på onsdagen misstänkt för mord på en kvinna i Årsta i södra Stockholm. Kvinnan, som var i 55-årsåldern, hittades död i en lägenhet under natten till onsdagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska hon ha skjutits ihjäl.

Efter en större polisinsats under den tidiga morgonen kunde mannen, som är i 35-årsåldern, till slut gripas. Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

– Det finns en relation mellan dem, men jag kommer inte att gå ut med vilken, säger Anna Stålhuvud, presstalesperson vid polisen.
Bild: Johan Nilsson/TT

52. Den 11 december i Torshälla, Eskilstuna

En kvinna i 45-årsåldern hittades skjuten och svårt skadad utomhus i Torshälla utanför Eskilstuna. Hon dog till följd av skottskador, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen inledde redan då en förundersökning om mord och har nu efter undersökningar av kvinnans skador kunnat konstatera att hon utsatts för ett brott.
Bild: Niklas Luks/TT

53. Den 20 december i Norrköping

En 17-årig pojke sköts till döds i nära anslutning till en matbutik i stadsdelen Marielund i Norrköping. Polisen bekräftar att pojken är en del av konfliktmiljön i Norrköping.

– Utifrån att han ingår i konfliktmiljön tyder det på att han var måltavlan, men vi behöver genomföra fler utredningsåtgärder för att kunna uttala oss om det, säger kommunpolis Frida Braf.
ANNONS