Här kritiserar Stig Engström polisens utredning i SVT

Polisen avfärdade Stig Engström som både vittne och gärningsperson. Själv gick han ut i medierna flera gånger och kritiserade polisens arbete.
– Min tolkning är att han närmast hånar polisen, säger åklagaren Krister Petersson.

ANNONS
|

Den numera utpekade mördaren Stig Engström pratade gärna med journalister om mordkvällen. Kort efter mordet ställde han upp i ett inslag i SVT:s Rapport där han kritiserar polisens arbete.

När han nekas att delta i polisens rekonstruktioner säger han i en intervju att polisen försöker lägga pussel – men missar en viktig pusselbit.

– Min tolkning är att han närmast hånar polisen, säger åklagaren Krister Petersson.

Med sista gången 1992

Stig Engström fortsätter att medverka i medierna flera år framöver. Sitt sista mediala framträdande gjorde han 1992 i branschtidningen Skydd och Säkerhet, enligt en tidigare artikel i Filter. Där säger Stig Engström:

– Lägg ihop de här bilderna – paret tilltalas av en man som kanske känt igen dem och vil säga något till en livs levande världskändis som plötsligt kommer knallande Sveavägen fram från bion. Många har hälsat vänligt på Palme – han hade inte bara fiender. Tänk om den beundrade statsministern snäser av vederbörande på ett föraktfullt sätt. Avvisade och vända ryggen åt blir några av oss förbannade. Om då någon av oss går omkring med ett vapen – så kanske vi tar till det vid ett sådant tillfälle.

ANNONS
ANNONS