Här är Folkhälsomyndighetens nya generaldirektör

Karin Tegmark Wisell blir Folkhälsomyndighetens nya generaldirektör, myndighetens högste chef.
– Jag är såklart mycket glad och hedrad.

ANNONS
|

I början av 2020 bröt coronapandemin ut och Folkhälsomyndigheten blev plötsligt en av Sveriges mest påpassade myndigheter.

Nu ska dess högste chef, generaldirektör Johan Carlson, lämna vidare facklan. Karin Tegmark Wisell, i dag chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, blir ny generaldirektör. Det berättade socialminister Lena Hallengren (S) under en presskonferens på torsdagen.

Socialminister Lena Hallengren (S) presenterar Karin Tegmark Wisell som ny generaldirektör och chef för Folkhälsomyndigheten vid en pressträff på torsdagen.
Socialminister Lena Hallengren (S) presenterar Karin Tegmark Wisell som ny generaldirektör och chef för Folkhälsomyndigheten vid en pressträff på torsdagen. Bild: Christine Olsson/TT

Det var tidigare i år som regeringen beslutade att på nytt förlänga hans förordnande, 31 oktober 2021 till och med den 28 februari 2022. Det var för att ta höjd för rekryteringsprocessen, berättar Anna Hallgren. Nu när Karin Tegmark Wisell har tackat ja tillträder hon sin nya tjänst redan på måndag 1 november.

ANNONS

– Jag är såklart mycket glad och hedrad för att få detta förtroende, säger hon under pressträffen.

Johan Carlson tillträdde tjänsten som generaldirektör år 2014 då Smittskyddsinstitutet, Statens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen slogs samman till Folkhälsomyndigheten. Han var tidigare generaldirektör för Smittskyddsinstitutet.

ANNONS