Den 1 april är kommen. På Twitter skämtar Greta Thunberg om att klimatförändringarna måste vara en bluff.
Den 1 april är kommen. På Twitter skämtar Greta Thunberg om att klimatförändringarna måste vara en bluff. Bild: Greta Thunberg / Twitter

Gretas aprilskämt: Klimathotet en bluff

Aprilskämtens dag är kommen, och en av de som hakar på trenden är klimataktivisten Greta Thunberg. I ett inlägg på Twitter skriver hon: ”Klimatförändringarna måste vara en bluff!”

ANNONS
|

Det har nog inte undgått någon att det är den 1 april i dag, en dag då de klassiska skämten tar form i olika uttryck.

En av dem som hakat på trenden är Greta Thunberg, den berömda opinionsbildaren och aktivist i klimatfrågan. På Twitter har hon delat ett inlägg där hon påstår att klimatförändringarna måste vara en bluff.

”Skolstrejk vecka 189. Vi fick nyligen ett oemotståndligt erbjudande från fossilbränslelobbyister, så vi har nu ändrat vår berättelse. Det snöar i dag i Stockholm, därför måste klimatförändringarna vara en bluff hörrni!”, skriver hon.

På bilden i inlägget syns tio personer, inklusive Greta Thunberg själv. De har plakat framför sig där det bland annat står: ”Skolstrejk emot klimatet”, ”För cool för global uppvärmning” och ”Burn baby burn”.

ANNONS

Lokal pub byter namn

Greta Thunberg är inte den enda som tycks skoja med sina följare. Datumet till trots passade den klassiska puben The Red Lion i Majorna på att meddela att de byter namn till The Green Lion.

I ett Facebook-inlägg skriver de att allt kommer vara precis som vanligt, men att de följer världsströmningarna och går över till en hundra procent vegetarisk meny.

Inlägget har i skrivande stund fått flera kommentarer som ”Ser framemot gröna broccolispjäll nästa gång”, och ”April april...”

En tidning som inte slutat med aprilskämt är Proletären, som ges ut av Kommunistiska partiet. Förra året skakade de om internet rejält med skämtet att Ivar Arpi skrivit på som kolumnist.

I år har de gått ut med nyheten att tidningen ska lansera en helt ny NFT-tjänst. NFT står för ”non-fungible token”, vilket är en särskild typ av kryptoteknik som bland annat används vid försäljning och ägande av digital konst.

– Tänk dig en helt unik digital bild. Och så kan alla se att det är du som äger bilden. Hur häftigt är inte det, säger kryptoteknik-experten ”Pyrra Midspel” till Proletären.

LÄS MER:Thunberg tar hjälp av profiler till ny bok

LÄS MER:Greta Thunberg: "Läget i dag är mycket värre"

LÄS MER:Global klimatdemonstration i Göteborg

ANNONS