En man som greps vid ett tillslag av Säpo frias av Skaraborgs tingsrätt från anklagelsen om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.
En man som greps vid ett tillslag av Säpo frias av Skaraborgs tingsrätt från anklagelsen om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Frias från bombplan – men fälls för vapenbrott

ANNONS

En 25-årig man i Västergötland, som har åtalats för en rad brott, frias av Skaraborgs tingsrätt från anklagelsen om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Däremot döms mannen av tingsrätten för bland annat grovt vapenbrott, förberedelse till grovt vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den åtalade ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet bestäms.

Åklagaren hävdar att 25-åringen planerade att åstadkomma en explosion för att skada människor. Men tingsrätten dömer honom alltså inte för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

25-åringen greps i början av november vid ett tillslag av Säkerhetspolisen. Enligt åklagaren har han haft ett högerextremistiskt, våldsbejakande motiv för sitt agerande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS