Telia och Discovery har kommit överens om ett nytt tv-avtal. Arkivbild.
Telia och Discovery har kommit överens om ett nytt tv-avtal. Arkivbild.

Fotbollskvällen räddad – tv-bråket över

ANNONS
|

Nu kan 1,5 miljoner tv-tittare följa VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike i Kanal 5.

- Vi har precis dragit igång allt arbete med att informera våra kunder och börjat att slå på kanalerna igen. Om allt fungerar kommer vi att vara klara i god tid före matchen, säger Teliachefen.

Midnatt mellan onsdag och torsdag slocknade Discoverys kanaler, däribland Kanal 5, 9 och Eurosport, för tittarna. Men förhandlingarna har pågått i veckor.

ANNONS

Jonas Hasselberg säger att man kom överens strax efter klockan 18 på fredagen.

- Det känns otroligt skönt, vi är ledsna att våra kunder hamnat i kläm under de här veckorna.

- Vi löste de återstående knutar som fanns. Det handlar om en kombination av rättigheter och prislapp. Det har varit en bra dialog i förhandlingsrummet den här veckan och de har visat sig lösningsorienterade och då kom vi fram till något som fungerar för båda.

Discovery skriver i ett pressmeddelande att man är "oerhört glada över att ha nått fram" och att avtalet är bra för båda parter – men framförallt för tittarna.

Men parterna hade mycket svårt att komma överens.

- Vi har stått långt ifrån varandra, det har vi verkligen, och det har varit väldigt tuffa förhandlingar. Båda parter har haft viktiga frågor på bordet, säger Hasselberg.

ANNONS

I stället för Discoverys kanaler har Telia erbjudit sina kunder HBO Nordic, som inte annars ingår i paketet. Nu, som "plåster på såren", erbjuder man kunderna HBO Nordic också resten av månaden.

Fotbollsmatchen börjar klockan 20.45.

TT

ANNONS