En död man som varit anmäld försvunnen har hittats död i ett vattendrag i Malmö.
En död man som varit anmäld försvunnen har hittats död i ett vattendrag i Malmö.

Försvunnen man i Malmö hittad död

Mannen som under natten hittades död i ett vattendrag i Malmö har varit försvunnen sedan förra året.Han ska ha haft kopplingar till mc-miljön – och polisen utreder fallet som misstänkt mord.

ANNONS
|

- Han är känd för oss sedan många år tillbaka i tiden, men för vad vill jag inte gå in på, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till TT.

Kroppen upptäcktes vid den svåråtkomliga platsen strax före midnatt av två personer som var ute och arbetade på banvallen. Polisens bedömning är att kroppen har legat i vattnet en längre tid, men det är oklart hur mannen har dött. Polisen lyckades snabbt identifiera den döde med hjälp av hans id-handlingar och anhöriga är underrättade.

ANNONS

Mannen, som är i 50-årsåldern, anmäldes försvunnen i november i fjol.

- En dryg vecka efter hans försvinnande upprättade vi en anmälan om misstänkt människorov där den här mannen var målsägande, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till TT.

Norling kan inte svara på varför polisen misstänkte att det rörde sig om ett människorov när mannen anmäldes försvunnen.

Den döde är tidigare dömd och har på grund av en hotbild haft skyddad identitet i tio år. Enligt polisen har mannen också koppling till mc-miljön.

Dödsorsaken är ännu okänd, och nu väntar rättsmedicinsk undersökning. Polisen, som i nuläget inte har några misstänkta, rubricerar ärendet som misstänkt mord.

- Vi upprättar alltid en anmälan om misstänkt mord i sådana här lägen för att kunna göra alla utredningsåtgärder som vi behöver göra, säger Norling.

TT

ANNONS