En kvinna flydde med bil från en våldsam och hotfull man. Kvinnan hade 1,99 promille alkohol i blodet och krockade med en stenpelare.
En kvinna flydde med bil från en våldsam och hotfull man. Kvinnan hade 1,99 promille alkohol i blodet och krockade med en stenpelare. Bild: Polisen

Flydde med 1,99 promille i blodet – frias

Kvinnan hade 1,99 promille alkohol i blodet när hon krockade. Men hon frias från åtalet om grovt rattfylleri eftersom hon flytt från en våldsam man.

ANNONS
|

Kvinnan var hemma hos en man hon tidigare haft ett förhållande med, rapporterar Norra Skåne. De båda drack alkohol tillsammans. Med på festen var också en annan man. Denne drack inget men blev svartsjuk på kvinnan. Han knuffade henne så att hon föll ned för en källartrappa, slog huvudet i ett betonggolv och förlorade medvetandet.

De båda männen lade kvinnan i en bil och den nyktre mannen körde iväg med henne, trots att han saknar körkort, med avsikt att ta henne till sjukhus.

När hon återfick medvetandet sade hon att hon ville tillbaka till expojkvännen. Mannen drog då kvinnan ur bilen, gav henne ett knytnävsslag och hotade med en kniv.

ANNONS

Hon knuffade bort honom, hoppade in i bilen och körde iväg. Färden slutade efter cirka 450 meter då kvinnan körde in i en stenpelare. Polis kom till platsen och det visade det sig att hon hade 1,99 promille alkohol i blodet. Hon åtalades för grovt rattfylleri.

Kvinnan försvarade sig med att hon handlat i nödvärn. Hässleholms tingsrätt håller med och friar henne.

”NN (mannen) har vid tillfället, enligt egen uppgift, varit ”skogstokig” av svartsjuka. Situationen måste onekligen ha varit mycket skrämmande för XX (kvinnans namn) och faran får rent objektivt anses som mycket stor”, skriver tingsrätten i sin dom enligt Norra Skåne.

Mannen har i förhört erkänt misshandel, övergrepp i rättssak och olaga hot. Han har åtalats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS