Fler anmälningar om utnyttjande av barn för sexuell posering gjordes i fjol jämfört med föregående år. Arkivbild.
Fler anmälningar om utnyttjande av barn för sexuell posering gjordes i fjol jämfört med föregående år. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fler anmälningar om övergrepp mot barn

ANNONS

Antalet polisanmälningar om utnyttjande av barn för sexuell posering ökade med över 60 procent förra året jämfört med föregående år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).

– Antingen kan det vara så att det är fler ärenden som anmäls, eller så kan det vara så att det faktiskt är fler brott som begås. Men det kan naturligtvis också vara så att polisen upptäcker fler ärenden till följd av att de har gjort satsningar på det här området, säger riksåklagare Petra Lundh.

Brottsrubriceringen förekommer ofta när sexualbrott mot barn över internt utreds.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS