Per Olsson Fridh (MP)tidigare minister för internationellt utvecklingssamarbete, fick själv tjänsten han tidigare var ansvarig för att tillsätta. Arkivbild.
Per Olsson Fridh (MP)tidigare minister för internationellt utvecklingssamarbete, fick själv tjänsten han tidigare var ansvarig för att tillsätta. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Fick toppjobb han själv skulle rekrytera till

ANNONS

Den tidigare ministern för internationellt utvecklingssamarbete Per Olsson Fridh (MP) var ansvarig för att rekrytera en ny generaldirektör för Folke Bernadotteakademin. Men han tillsatte aldrig posten. Nu har han själv fått den.

Som minister i den förra S/MP-regeringen var han ansvarig för att tillsätta en ny generaldirektör på Folke Berndadotteakademien. Men under sina tio månader som minister lyckades han aldrig göra det.

När han avgick i samband med att Miljöpartiet lämnade regeringen sökte han själv jobbet och fick det, skriver Altinget.

Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark ifrågasätter i en skriftlig fråga till nuvarande biståndsministern Matilda Ernkrans (S) om regeringen följt sedvanliga rutiner, inklusive transparens och öppenhet.

ANNONS

Själv säger Per Olsson Fridh till Altinget att han upptäckte att tjänsten inte var tillsatt och sökte den själv. Sammanlagt sökte 39 personer tjänsten.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS