Fem har rymt från fängelse i Norrköping

Fem personer har avvikit från anstalten Skenäs utanför Norrköping. Skenäs är en öppen anstalt, och Kriminalvården har efterlyst personerna.
– Det är fem personer som har avvikit, säger Monica Bergström på Kriminalvårdens pressjour till P4 Östergötland.

ANNONS
|

Skenäs anstalt är en öppen anstalt utan rymningshinder, och det är fem personer som har avvikit från anstalten under lördagskvällen.

– I samband med ett utandningsprov så avviker de, och då har polisen letat efter dem men inte hittat någon, säger Robert Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Efter att ingen hittades under lördagskvällen har Kriminalvården efterlyst personerna.

– Det är ingen aktiv polisinsats, om man avviker från en öppen anstalt är det lite annorlunda krav än om man avviker från till exempel Kumla, säger Robert Gustafsson.

Anstalten ligger tre mil utanför Norrköping och har säkerhetsklass tre, den lägsta säkerhetsnivån.

ANNONS

Enligt Expressen ska även en person ha hittats under söndagsmorgonen, men det är ingenting polisen kan bekräfta i nuläget.

– Enligt andra medier är det en som har hittats, men det vet jag ingenting om än, säger Robert Gustafsson till GP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS