Fasad bortsprängd på lägenhetshus i Linköping

En explosion har skett i ett flerbostadshus i Linköping med stora materiella skador på fastigheten. Enligt uppgifter till Ekot ska explosionen vara kopplad till en konflikt inom nätverket Foxtrot.

ANNONS
|

Larmet om en explosion i Linköping kom klockan 06.04 på tisdagsmorgonen.

En kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus för kontroll.

– Vi jobbar för fullt på platsen, en pågående insats där vi dels assisterade räddningstjänsten, håller på med avspärrningar, samlar in vittnesuppgifter och letar efter en eller flera gärningspersoner, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen i region Öst.

– Vi rubricerar detta som att vi har inlett förundersökning gäller allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga- och explosiva varor, säger hon.

Ingen har ännu gripits för brottet.

Enligt uppgifter till Ekot ska explosionen vara kopplad till en konflikt inom det kriminella nätverket Foxtrot.

ANNONS

Vid klockan 10.30 anlände nationella bombskyddet till platsen. Även polisens tekniker anlände för att genomföra en teknisk undersökning av området.

Boende i chock

Boende i området säger till Corren att de fortfarande är i chock efter morgonens explosion i stadsdelen Ekholmen.

– Först var det skjutningen för några år sedan. Nu det här. Jag fattade ingenting när det smällde. Det var en kraftig smäll. Vi var vakna för att min man skulle upp till vårdcentralen, säger Linda som står utanför avspärrningarna med sin granne Carina.

– Man blir chockad och undrar om man ska bo kvar. Det har hänt så mycket nu och det är jätteobehagligt. Det här är inte okej någonstans, säger Carina.

De boende har hänvisats till närliggande gymnastikhallar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS