Sara Nilsson och Patrik Sjöberg jagar pedofiler på hemsidan Dumpen.se.
Sara Nilsson och Patrik Sjöberg jagar pedofiler på hemsidan Dumpen.se. Bild: Per Wahlberg

Exponerades av Dumpen – tog sitt liv tre dagar senare

Ytterligare en man har tagit sitt liv efter att ha exponerats av Patrik Sjöbergs och Sara Nilssons hemsida Dumpen. Polisen har nu upprättat en anmälan om grovt förtal mot hemsidan.

ANNONS
|

På Patrik Sjöbergs och Sara Nilssons hemsida Dumpen hängs pedofiler som försökt köpa sex av barn ut. GP har tidigare rapporterat om en man som tog sitt liv i februari i år i samband med en uthängning på hemsidan, och nu har ytterligare en man valt att avsluta sitt liv efter att ha hängts ut, vilket ETC var först med att rapportera.

Den här gången var det en tvåbarnspappa från södra Sverige som under förra veckan begick självmord, efter ett samtal om att han kommer exponeras på hemsidan inom kort.

Informerades om uthängning i förväg

Mannen, hans familj och arbetsgivare blev uppringda av en representant från Dumpen som meddelade att man planerade att hänga ut honom som pedofil på sajten. Tre dagar efter samtalet hittades mannen död.

ANNONS

Personerna bakom hemsidan skapar fejkade profiler och utger sig för att vara minderåriga. När en man kontaktar profilen och stämmer träff med barnet är det istället Patrik Sjöberg och Sara Nilsson som dyker upp och konfronterar mannen. Hela konfrontationen filmas och läggs sedan ut på nätet i sin helhet, som GP tidigare skrivit om.

Enligt ETC ska mannen, som under förra veckan tog sitt liv, ha chattat med Dumpens fejkade profil under sommaren för att sedan blockera kontakten. Under hösten ska den fejkade kontakten försökt nå honom på nytt innan de bestämt träff med varandra - till vilken mannen inte dök upp.

I en kommentar på hemsidan har personerna bakom Dumpen kommenterat självmordet, och den kritik de mottagit sedan händelsen:

”Vi håller givetvis med om att det är tragiskt med självmord. Men att nämna risken med att exponera misstänkta förövare utan att man nämner att riskerna för att utsatta barns självmordsförsök ökar med 26 gånger, låter som att vissa självmord är värre än andra.”

Två män har begått självmord efter uthängning

Totalt två män har tagit sitt liv efter en uthängning av hemsidan Dumpen. Polisen har nu upprättat en anmälan om grovt förtal mot hemsidan och en förundersökning har inletts.

GP har försökt komma i kontakt med Sara Nilson, ansvarig utgivare på Dumpen, utan framgång.

ANNONS

LÄS MER:Dumpen: Patrik Sjöberg och Sara Nilsson hänger ut män som sexchattar med barn

LÄS MER:Polisen: Tvivelaktigt att hänga ut ”pedofiler”

LÄS MER:Hannas pappa våldtog barn i familjebilen – Maria var gift med en pedofil

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS