Explosion och skottlossning i Bjuv

Under natten till lördag inträffade det en explosion utanför en frisörsalong i Billesholm i Bjuvs kommun. Drygt 40 minuter senare inträffade en skottlossning mot en bostad i centrala Bjuv.

ANNONS
|

Det var klockan 00.50 som polisen fick in flera samtal om en kraftig smäll i Billesholm. Polisen åkte ut till platsen och kunde konstatera att någon form av detonation har ägt rum utanför en affärsverksamhet, skriver polisen på sin hemsida.

– En del fönster är utblåsta och det finns även andra skador på byggnaden. Det mesta tyder på att det inte rör sig om en olyckshändelse, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl på polisen, till Aftonbladet.

Enligt tidningen ska det handla om en frisörsalong.

Det nationella bombskyddet är också larmade till platsen. Det finns inga uppgifter om några skadade personer. Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS

Skottlossning i närheten

Ungefär 40 minuter senare, klockan 01.30, uppmärksammades polisen om en skottlossning i de centrala delarna av Bjuv. Polisen anlände till platsen och kunde konstatera att det har skjutits mot en bostad.

– Det ska röra sig om mer än ett skott. Just nu fokuserar vi på informationsinhämtning, säger Jerker Olsson vid polisen till tidningen.

Platsen har spärrats av och kriminaltekniker kommer att undersöka platsen. Det finns inga uppgifter om några personskador.

I nuläget är det okänt om det finns någon koppling mellan de två olika händelserna.

– Än så länge är det för tidigt för oss att se något konkret samband, just nu hanteras de som två separata händelser, säger Olsson till TT.

ANNONS