Enormt slukhål i Örnsköldsvik

Ett enormt slukhål har uppstått mitt i ett fabriksområde i Örnsköldsvik och räddningstjänsten har evakuerat den intilliggande Moälven, enligt flera lokala medier. Moälven stängdes av på grund av fara för förbipasserande båtar.

ANNONS
|

– Vill det sig illa kan älvkanten rasa ned i älven, vilket skulle kunna resultera i svallvågor. Därför vill vi inte ha några båtar i närheten, säger Jonas Hägglund, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik, tillAllehanda.

Sent på söndagskvällen larmades räddningstjänsten till Domsjö fabriksområde efter att ett avloppsrör brustit under jord, underminerat marken och skapat ett hål i asfalten. Hålet är nu åtta gånger åtta meter, enligt räddningstjänsten.

– Jag har aldrig sett ett så stort slukhål. På bara några minuter växte det, säger Håkan Wiberg, inre befäl vid Örnsköldsviks räddningstjänst,till Expressen.

Genom det skadade röret går mycket av fabrikens kylvatten. Eftersom kylvattnet behövs till fabriken har produktionen stoppats. Under förmiddagen hoppas vattenmängden vara så liten att grävarbetet kan påbörjas.

ANNONS

För att få stopp på det växande hålet har räddningstjänsten tillkallat experthjälp. Geologer är på väg för att instruera hur man bäst ska gräva.

TT NYHETSBYRÅN

ANNONS