En person skjuten i Malmö

En snöröjare i Malmö vårdas för livshotande skador efter att blivit skjuten i ett bostadsområde i Malmö natten till onsdag. Flera skott ska ha avlossats mot mannen - som flydde för sitt liv. En kula träffade i huvudet, enligt uppgifter till KvP. Under onsdagen anhölls en 15-årig pojke misstänkt för skjutningen. – Han är på sannolika skäl anhållen misstänkt för mordförsök, säger Lars Förstell på polisen.

ANNONS

Polisen larmades om skjutningen vid 2-tiden under natten mot onsdagen. När polisen kom till bostadsområdet, som ligger i närheten av Pildammsparkeni Malmö, hittades en medelålders mansvårtskottskadad utanför ett bostadshus.

– Han förs med ambulans till sjukhus kort därefter, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region Syd.

Under onsdagenville polisen intekommentera mannens skadeläge, eller om han var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

– Jag vill inte gå in på det, säger Calle Persson.

Den skjutne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgift ska det röra sig om en vaktmästare i området.

ANNONS

– Han har varit där i helt legala skäl för att skotta snö, säger Lars Förstell, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Nu kommer uppgifter om att flera skott, minst fem, avlossades mot mannen - samtidigt som han flydde för sitt liv, enligt Kvällsposten.

Tidningen skriver att vaktmästaren sköts bakifrån - och en kula ska ha träffat honom i huvudet.

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet, säger en person tillKvällsposten.

15-åring anhållen

Patrullen på plats påbörjade vittnesförhör efter skjutningen och inledde spårning med hundpatruller. Polisenhar även spärrat av en damm inne i Pildammsparken, där dykare från räddningstjänsten söker efter eventuella spår.

– Det är uppgifter i förundersökningen som lett fram till att vi vidtagit den åtgärden, säger Stephan Söderholm, presstalesman vid polisen i region Syd.

Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen meddeladepolisen att flera personer gripits. Händelsenrubricerassom försök till mord alternativt försök till dråp.

– Vi har gripit flera personer. De misstänks för inblandning i händelsen, berättadeCalle Persson efter gripandena.

Strax efter klockan 16.00 meddelade Lars Förstell, vid Malmöpolisen, att en 15-årig pojke anhållits misstänkt för skjutningen.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger Lars Förstell.

ANNONS

De övriga som greps tidigare under dagen är inte längre misstänkta för brottet enligt polisen.

Oklart motiv

Lars Förstell är förtegen om detaljer kring var 15-åringen greps och vad han sagt i inledande förhör. Förstell vill inte heller kommentera om pojken erkänner eller förnekar brottsmisstanken.

Presstalesmannen vill inte heller kommentera om dagens dykningar gett några resultat.

– Jag vill inte kommentera resultaten är av olika insatser som bedrivits som det ser ut nu. Detfinns en förundersökningsledare, en åklagare, som har beslutat att det ska vara på det viset, säger Lars Förstell.

Han vill inte heller gå in på något tänkbart motiv till skjutningen.

Misstänker ni att fel person har skjutits?

–Vi är inte intresserade av att delta i spekulationer, utan vi arbetar på med utredningen för att få klarhet iomständigheterna, säger Lars Förstell.

Polisens tekniker var under morgonen på plats vid ett område kring bostadshuset, som spärrades av, och genomförde en teknisk brottsplatsundersökning. Det finns flera vittnen till händelsen.

– Men vi har nog inte någon som sett hela händelseförloppet, däremot flera som sett delar av det. Förhoppningsvis kan vi bygga ihop en fullständig bild, säger Calle Persson vid polisen i region Syd.

Livshotande skadad

Universitetssjukhuset Mas i Malmöbekräftadeunder onsdagsmorgonen att man fått in en skottskadad man, och enligt uppgifter från akuten ska hans tillstånd vara livshotande.

ANNONS

– Vi fick in en man med skottskador, och han har livshotande skador, uppger personal vid sjukhuset.

Under onsdagseftermiddagen var mannens skadeläge fortfarande allvarligt.

– Tillståndet för den skottskadade mannen är fortsatt livshotande, skriver Anna-Lena Boive, pressansvarig vid, Mas, i ett mejl till GP.

Polisen vill inte kommentera hur gammal mannen är, men bekräftar att det rör sig om en vuxen man i medelåldern.

ANNONS