Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Igår kväll skadesköts två barn i förskole- och lågstadieålder i ett bostadsområde i Flemingsberg, söder om Stockholm.  Bild: Johan Jeppsson/TT
Igår kväll skadesköts två barn i förskole- och lågstadieålder i ett bostadsområde i Flemingsberg, söder om Stockholm. Bild: Johan Jeppsson/TT

Efter skotten i Flemingsberg – mamman vågar inte lämna huset

Mamman till de två barn som blev skjutna i Flemingsberg, söder om Stockholm, väntar nu på att barnen ska komma hem från sjukhuset. Till Expressen säger hon att hon inte längre vågar gå ut.
– Varför händer det här i Sverige? frågar hon.

I går kväll blev två barn i förskole- och lågstadieålder skjutna i benen i ett bostadsområde i Flemingsberg, söder om Stockholm.

Under söndagen är flera frågor fortfarande obesvarade och polisen har ännu inte uttalat sig om motivet bakom skjutningen – däremot har man klargjort att det inte finns något som tyder på att barnen var de faktiska måltavlorna: de var ute och lekte när skotten föll, och hamnade i vägen för kulorna.

Hör sin man skrika

Tidningen Expressen har intervjuat barnens mamma. Hon berättar om hur hennes man skulle besöka en bekant i området och att han då tog med sig barnen. Mamman stannade hemma med deras yngsta.

Efter några minuter hör hon sin man skrika efter henne.

– Han ville inte berätta vad som hänt, utan sa till mig att gå upp i lägenheten och passa vår yngsta dotter, säger hon till Expressen och berättar att hon går upp till deras lägenhet och ser ut genom fönstret hur polis och ambulanser kommer till platsen.

Hon springer då ner igen och möts av sina gråtande och skrikande barn.

Kvinnan, som har flyttat med familjen till Sverige, berättar för Expressen hur det är hemskt att läsa om skottskadade barn och veta att det är hennes egna. Om hur hon efter händelsen inte längre vågar lämna huset.

– Vi vågar inte. Det är så många grupper som bråkar. Varför händer det här i Sverige?, frågar hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.