Efter masskrocken - föraren anhållen

På lördagen inträffade en allvarlig olycka på E6 i höjd med landskrona. Sex personer fördes till sjukhus och en lastbil hängde ut från en bro.

ANNONS
|

En trafikolyckainträffadepå E6mellan LandskronaNorraoch Landskrona Södra vidSäby.

– En lastbil har vältöver bron vidviadukten Tullstorpsvägen. Den läcker dieseloch därför har motorvägen stängts av i båda riktningar. Även vägen under viadukten har stängts av, saAnna Göransson vid polisens regionledningscentrali Syd.

Sex personer skadade, två allvarligt

Initialt kom rapporter om att två personer ska ha skadats i olyckan. Senare ändrades skadeläget till sex personer. Minst två av de skadade, fick klippas ut ur sina bilar. Lastbilsföraren satt i flera timmar fast i sitt fordonsom hängde ut från en bro. Han fördes därefter till sjukhus, men skador som av polisen inte uppfattades som allvarliga.

Två av de andra personerna som förts till sjukhus hade däremot allvarliga skador.

ANNONS

Under större tiden av eftermiddagen var vägen avstängd. Trafiken leddes om av polis. Räddningstjänsten arbetade på plats med att röja undan bilar och sanera vägen från diesel.

Lastbilschauffören anhållen

Vid 14-tiden på lördagen blev det känt att lastbilschauffören gripits av polis, misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

På söndagen anhölls chauffören av åklagare, brottsrubriceringen var oförändrad.

– Jag har inga fler uppgifter än att han är anhållen misstänkt för vållande till kroppsskada, säger Anna Göransson.

Var han alkoholpåverkad vid olyckstillfället?

– Det finns ingenting som tyder på de.

ANNONS