Dubbelmördare jagas av 25 poliser

ANNONS

Cirka 25 personer från polisen är direkt involverade i utredningen. Men polisen är beredd att tillföra ytterligare resurser till utredningen eftersom brottet anses som mycket grovt.

De döda, en kvinna och en man, var i övre medelåldern och hittades i ett bostadshus på måndagskvällen strax utanför Mantorp.

Vid 12.30-tiden på tisdagen hämtades två personer för att förhöras upplysningsvis. Efter förhöret släpptes båda.

- De är inte misstänkta för brott, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst.

ANNONS

Bil beslagtagen

På måndagskvällen sökte polisen intensivt efter spår i och i anslutning till den fastighet där paret hittades, och pratade med personer som kan ha information. Tidigt på tisdagsmorgonen beslagtog polisen ett fordon, men det är oklart vilken koppling bilen har till brottet.

- Jag kan inte gå in på vad som gjorts med bilen, framtiden får visa om den har med det här brottet att göra. Ägaren har inte kontaktats, säger Jan Staaf, chef för utredningssektionen vid polisen i Östergötland, på en presskonferens i Linköping.

Vill ha tips

Det är oklart hur och när det misstänkta dubbelmordet ägt rum men enligt polisen vittnesuppgifter ska paret ha setts vid liv före helgen. Polisen vill ha tips, till exempel om någon har sett personer eller fordon i närheten av den aktuella fastigheten de senaste dagarna.

- Vi har ingen som är skäligen misstänkt för det här brottet utan det är ett gediget arbete framför oss nu där vi behöver allmänhetens hjälp, säger Jan Staaf.

ANNONS

Inget motiv

Det var en anhörig som hittade de två avlidna i huset. Polisen larmades vid 18-tiden, och bekräftade vid klockan 21 att två fall av mord utreds.

Ett stort område runt fastigheten har spärrats av och polisens tekniska undersökning pågår fortfarande. Enligt polisen finns ingen klar motivbild eller någon känd hotbild. Det är oklart om något har stulits i samband med morden.

TT

ANNONS