Malmö tingsrätt dömer en man till fängelse i tre år för att han släpade en kvinna efter en traktor. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en man till fängelse i tre år för att han släpade en kvinna efter en traktor. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Drog kvinna efter traktor - tre års fängelse

ANNONS
|

En 56-årig man döms för grov misshandel vid Malmö tingsrätt efter att bundit fast och släpat en kvinna efter en traktor. Påföljden är fängelse i tre år. Han ska även betala 160 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Händelsen inträffade på en gård i Malmö i slutet av december förra året. Den 56-årige mannen samt en släkting till honom och dennes före detta flickvän umgicks där kvällen den 28 december. De tre blev berusade och enligt männen avvisade de kvinnan från gården.

Någon gång under natten band den dömde mannen fast kvinnan vid en traktor, körde iväg och släpade henne efter traktorn. Därefter lämnade han henne utomhus på gården.

ANNONS

Det var inte förrän tidig morgon som en taxichaufför hittade kvinnan bakom traktorn. Kort därefter fördes hon till sjukhus. Hon var kraftigt nedkyld med en kroppstemperatur på 21,7 grader och hade initialt ingen hjärtaktivitet. I takt med att kroppstemperaturen ökade återfick kvinnan dock en normal hjärtaktivitet. Hon hade även hudavskrapningar och blånader över kroppen.

Åklagaren yrkade på mordförsök. Tingsrätten anser dock att det inte finns bevis för att mannen velat döda kvinnan och att det därför saknas uppsåt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS