Dottern och sambon misstänks ha mördat tillsammans

Dottern och hennes sambo misstänks för mordet på kvinnans pappa och mordförsök på hennes mamma. Åklagaren skriver i en häktningsframställan att paret misstänks för att ha genomfört handlingarna i tillsammans. Eller att kvinnan har anstiftat till brotten. Klockan 16 startar häktningsförhandlingarna.

ANNONS
|

Det var för nästan en månad sedan som det kom ett samtal till SOS.

– Hjälp, jag har hål i kroppen, skrek då en kvinna, enligt VLT.

Polisen åkte till en sommarstugai Arboga. Därhittade deensvårt skadadkvinnaoch en död man.

Inledningsvis riktades misstankarna mot hustrun, som är i 65-årsåldern.Men efter ett första förhör insåg polisen att hon blivit utsatt för ett mordförsökt. Paret ska ha blivit attackerade när de låg och sov.

Snart riktade utredarna blicken mot parets dotter i 40-årsåldern.

Begärs häktade

Hon och hennes sambo greps skäligen misstänkta för mord men bevisen räckte inte för att begära dem häktade så åklagaren beslutade att släppa dem på fri fot.

ANNONS

Utredningsarbetet fortsatte och när misstankarna mot paret stärkts anhölls de i sin frånvaro och de efterlystes internationellt. Bara timmarna efter detta kunde de gripas på ett hotellrum i Norge. Deanhölls sedan på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

Nu har åklagaren begärt att dottern och hennes sambo ska häktas för mord och mordförsök "tillsammans och i samförstånd med annan". De skriver att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

– Jag har bedömt att utredningen räcker för att begära dem häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Jessica Wenna vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

Handlingarna lämnades in till tingsrätten på fredagsförmiddagen. I dessa står det att åklagaren anser att det finns en risk att demisstänkta avviker eller undanröjer bevis.

Under dagen kommer häktningsförhandlingarna att hållas. I ett pressmeddelande skriver åklagarmyndigheten att förhandlingarna kommer att hållas klockan 16 och klockan 17, och man startar med mannen.

Tidigare har dottern och sambons advokater sagt att deras klienter nekar till brott. När GP pratar med dotterns advokat på fredagseftermiddagen, innan häktningsförhandlingen, berättar hon att de belagts med yppandeförbud och att hon inte kan kommentera fallet överhuvudtaget.

ANNONS

GP söker även mannens advokat.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

Fokus på kvinnan

Under tiden som paret var på fri fotgick polisen ut med att de sökte vittnen till en bil - som dottern äger genom sitt företag.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett en sådan bil onsdagen den 3 augusti på vägar söder om Arboga, sa då Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland.

LÄS MER:Polisen söker uppgifter om bil - som dottern äger

Utreder makens drunkning

Man beslutade också att inleda en förundersökning rörande dotterns makes död. Maken drunknade för ett år sedan i den sjö som ligger vid föräldrarnas sommarstuga. Försäkringsbolaget har kämpat för att få polisen att utreda dödsfallet då det finns en rad omständigheter som talar för att det kan röra sig om ett mord och försök till grovt bedrägeri.

LÄS MER: Vändningen i sommarstugemordet - utreder makens drunkning

LÄS MER: Maken förgiftades - ett halvår senare drunknade han

ANNONS